“Dorel” LOVEȘTE din nou. Ce a descoperit șeful Companiei de Drumuri în vizita pe șantiere

03 Iul 2015
“Dorel” LOVEȘTE din nou. Ce a descoperit șeful Companiei de Drumuri în vizita pe șantiere
“Dorel” este o expresie care s-a încetățenit în vocabularul românilor. “Dorel” este imaginea clasică a muncitorului care fie nu își face treaba, fie o face de mântuială.

Narcis Neaga a surprins imaginea clasică a lui ”Dorel” într-o vizită neanunțată pe șantierele DN 76 și pe autostrada Sibiu – Orăștie.
De obicei, la vizitele oficiale, constructorii au grijă să fie mobilizare maximă. Se audc utilaje multe, muncitorii, toți echipați corespunzător, lucrează pe rupte.

Ei bine, pe 1 iulie Narcis Neaga ajunge la DN 76. Un drum național a cărui reabilitare durează de cel puțin 4 ani. În acest an însă, nu mai este loc de întârzirei, România riscând să piardă finanțarea europeană și pe acest proiect.

„Pe primele doua tronsoane pe care lucreaza firmele Selina si Porr am intalnit doar 8 muncitori. Pe tronsonul urmator gestionat de Viales n-am intalnit niciun muncitor, iar pe cel de-al patrulea unde lucreaza cei de la Construct Mod am numarat 18 prezente fizice, dar nu lucra nimeni...Luni i-am convocat in sedinta pe toti factorii responsabili de acest proiect. I-am avertizat in nenumarate randuri ca lucrurile nu merg, acum urmeaza sanctiuni”, a descris Neaga situația.

Nici pe autostrada Sibiu – Orăștie, la Aciliu, unde drumul s-a fisurat, circulația fiind afectată, lucrurile nu stau mai roz.

„Stiu ca toata lumea da vina pe noi, cei de la CNADNR, dar este inadmisibil ca de acum o luna, cand am vizitat santierele si cand constructorii s-au angajat sa lucreze la capacitate maxima, acum sa constat ca am ramas la acelasi stadiu. Ca si la Lotul 3 de pe Orastie – Sibiu si aici lansez un advertisment public constructorilor care nu-si respecta angajamentele.”, amai spus Narcis Neaga, Director General al CNADNR SA.

La Compania de Drumuri, mai multe proiecte pe bani europeni sunt în întărziere. Cum anul acesta termenul prelungit de Ue se încheie, oficialii CNADNR au explicat că banii vor trece pe urmăoarea finanțare, respectiv 2014-2020. Acest lucru ar putea înseamna, de fapt, că sumele care nu au fost accesate pănă acum vor fi retrase din următorul exercițiu financiar UE. Adică, mai puțini bani pentru țara noastră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră