Doi clovni terapeutici din Israel au grijă zilele acestea de copiii grav bolnavi în România

21 Aug 2019 | scris de A.V.
Doi clovni terapeutici din Israel au grijă zilele acestea de copiii grav bolnavi în România Galerie foto (4)

Viaţa unui copil grav bolnav sau a unui copil prins într-o zonă de război înseamnă o viaţă fără joacă. Un ONG din Israel a înţeles nevoia acestor micuţi şi a şcolit clovni medicali.

Îi trimite în toată lumea, nu doar prin spitale, ci şi în zone de război sau calamitate, la copiii care uită să râdă. Doi dintre clovni sunt, timp de trei zile, şi în Bucureşti, relatează stiri.tvr.ro.

Olive şi Yoyo sunt doi clovni care fac terapie cu arta lor. Sunt doctorie de vise. Colindă lumea în lung şi-n lat și se opresc acolo unde copiii au nevoie de ei. În spitale, în zone de război sau în zone calamitate. Sunt locuri în care celor mici le este interzis cumva dreptul la bucurie şi la joacă.

Yoyo si Olive sunt din Israel şi au venit la Bucureşti, la copiii din mai multe spitale şi de la Magicamp, cu sprijinul Ambasadei Israelului.

Clovnii terapeuți reuşesc cu uşurinţă să deschidă universul întunecat al unui copil care duce pe picioare o boală cumplită. Şi fac asta nu doar cu ajutorul unui nas mare şi roşu. Sunt absolvenţi ai unor cursuri de clovni medicali. Ştiu multe lucruri despre psihologie, boli, tratamente și devin responsabili de bucuria celor din jur.

Yoyo este clovn de patru ani. Olive de opt. Ambii sunt parte din proiectul Dream Doctors.

Haiti, Nepal, Uganda sau Thailanda sunt zone în care ei sau colegi de-ai lor au ajuns şi au oferit bucurie. Oficial, sunt numiţi ambasadori ai bunăvoinţei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră