DNA vrea schimbarea legii. Reguli noi pentru deținuții "scriitori"

05 Mai 2015
DNA vrea schimbarea legii. Reguli noi pentru deținuții
DNA a pus gând rău scriitorilor de după gratii. Astfel, DNA a făcut o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la ministerul Justiției prin care cere modificare a legii privind executarea pedepselor.

Procurorii anticorupție susțin că este nevoie de o analiză mai riguroasă a lucrărilor științifice scrise de cei condamnați definitiv, având în vedere că există mai multe persoane care au reușit să iasă mai repede din închisoare după ce au scris mai multe cărți.

Mai exact, DNA cere schimbarea articolului şi paragrafului referitor care prevede ca deţinuţilor care realizează lucrări ştiinţifice să li se reducă din pedeapsă cu 30 de zile.

Legea la care se face referire este Legea nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal care, la articolul 96, se referă la partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate şi/sau a instruirii şcolare şi formării profesionale.

George Copos a beneficiat de articolul de lege pe care DNA îl vrea acum modificat, fiind eliberat condiţonat pentru că a scris cinci lucrări ştiinţifice.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră