DNA consideră că Senatul face o infractiune in cazul Sova. Tariceanu, acuzat de obstructionarea Justitiei

20 Apr 2015
DNA consideră că Senatul face o infractiune in cazul Sova. Tariceanu, acuzat de obstructionarea Justitiei
DNA îi cere din nou lui Călin Popescu Tăriceanu documentele Senatului privind arestarea preventivă a senatorilor. În cererea Direcţiei se arată că „refuzul de punere a dispoziția DNA a înscrisurilor solicitate constituie infracțiunea de obstrucționare a justiției (art. 271 alin 1 lit. b Cod Penal)”.

În urmă cu trei zile, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac dur la adresa procurorilor DNA. Acesta s-a declarat şocat de modul în care se fac arestările şi susţine că, în opinia sa, prezumpţia de nevinovaţie nu mai funcţionează.

La rându-i, Premierul Victor Ponta a afirmat că l-a atenţionat pe ministrul Justiţiei că cererea "unui procuror DNA" către Senat privind votul la arestarea unor senatori, inclusiv pentru Şova, încalcă regulile de procedură şi respectul între instituţii, iar ministrul l-a asigurat că va vorbi cu procurorul general.

"Există situaţii în care chiar eu i-am spus ministrului Cazanciuc, când a fost chestia cu un procuror de la DNA care s-a dus să-i ancheteze pe senatori cum au votat, că miniştrii nu se adresează Parlamentului direct, ci prin mine, ca prim-ministru. Preşedintele Iohannis, dacă se adresează Parlamentului, o face sub semnătură, nu pune un consilier sau un portar. «Vezi că e o încălcare gravă a unei reguli de procedură, care de fapt înseamnă respect între instituţii», şi mi-a zis că o să vorbească cu procurorul general şi o să-i spună, nu public. Aici e vorba de respect între instituţii. Senatorii nu sunt angajaţii unui procuror de la DNA, cum nici procurorii nu sunt angajaţii Senatului", a spus Ponta, duminică, la Antena 3.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră