Dispută pe banii Bisericii. Guvernul ar vrea să-i impoziteze, Dragnea se opune

14 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dispută pe banii Bisericii. Guvernul ar vrea să-i impoziteze, Dragnea se opune

Eugen Teodorovici, consilierul premierului Tudose, susţine că Biserica ar trebui să înţeleagă că e nevoie de bani la buget şi să aleagă între variantele puse la dispoziţie de guvernanţi. Liderul PSD, Liviu Dragnea, nici nu vrea să audă de impozitarea veniturilor Bisericii şi anunţă că nu susţine o astfel de măsură. O altă temă disputată este şi impozitul pe cifra de afaceri.

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a declarat Teodorovici, joi seara, la Digi24, conform news.ro. Fost ministru de Finanţe, el a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

"Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare", a prezentat Teodorovici una dintre variante. "Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanţat statul român biserica română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aş vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR”, a susţinut Teodorovici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu susţine ideea impozitării Bisericii "Eu zic totuşi să încercăm să mai păstrăm nişte instituţii în România ... cel puţin să le ajutăm să reziste", a afirmat Dragnea. "Nu susţin această variantă", a subliniat el.

Întrebat dacă subiectul a fost discutat în coaliţia de guvernare, liderul PSD a negat. "Nu s-a discutat în coaliţie şi nici nu vreau să discut despre asta", a spus Dragnea.

El a mai spus că nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri, la afacerile sub  500.000 de euro. "Este un bun câștigat de partenerii de afaceri care trebuie păstrat. Nu știu ce a declarat premierul, dar dacă are deja simulări și analize, luni în coaliție ne prezintă și dacă sunt argumente, susținem", a declarat Dragnea, conform TVR.

Întrebat dacă i se pare corect că prim-ministrul a anunțat că renunță la impozitarea pe cifra de afaceri înainte de a discuta cu cei din coaliție, Liviu Dragnea a răspuns: "Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbește, cam știe ce vorbește. Cel care trebuie să anunțe primul este prim-ministrul pentru că el conduce guvernul și el conduce actul de guvernare".

Întrebat, vineri, la Parlament, dacă rămâne valabilă declarația că renunță la impozitul pe cifra de afaceri, Tudose a afirmat: "În fiecare zi rămâne valabil".

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră