Directoarea-bătăuşă, cercetată sub control judiciar. Nu o consideră nimeni pericol public?

31 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Directoarea-bătăuşă, cercetată sub control judiciar. Nu o consideră nimeni pericol public?

Instanța a dispus ca, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Ioana Neagu să nu părăsească Capitala și să nu comunice sau să se apropie de persoanele vătămate și de membrii familiilor acestora și nici de angajații grădiniței.  De asemenea, Ioana Neagu nu poate exercita funcția de director de grădiniță. 

CITIŢI ŞI: Directoarea de grădiniţă filmată bătând copiii a fost reținută de polițiști

 

De ce este acuzată directoarea de la grădiniţa particulară 

Ioana Neagu a fost reținută, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.  Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că Ioana Neagu a agresat fizic trei minori (în vârstă de 1 an și 11 luni, 5, respectiv 6 ani), care erau înscriși la grădinița unde era directoare.  Ancheta în acest caz a fost demarată după ce în presă au apărut imagini cu directoarea care îi lovea pe cei mici. Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fiind efectuate verificări suplimentare privind modul de organizare și funcționare a grădiniței.

Înregistrări video în care îi lovea fără milă pe cei mici 

Directoarea a fost acuzată şi de foştii angajați care au povestitit că obiceiul acesteia de a bătea copiii este aproape la fel de vechi ca instituţia de învăţământ ce funcţiona ilegal de 14 ani. Mai mult, oamenii spun că au fost chiar ei bruscaţi sau loviţi atunci când au încercat să le ia apărarea copiilor. Toţi au depus acum plângeri la Poliţie. Dincolo de mărturiile educatoarelor, polițiștii au primit tot mai multe sesizări de la părinți. Imediat după ce au fost difuzate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din interiorul grădiniței, părinții au început să îi întrebe insistent pe copii dacă au fost bătuți.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră