VIDEO. Directoarea unei grădiniţe private, filmată în timp ce lovește mai mulți copii

25 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. Directoarea unei grădiniţe private, filmată în timp ce lovește mai mulți copii

În urma plângerilor formulate de părinţi, poliţiştii au descins la grădiniţa din cartierul Cotroceni şi i-au audiat pe angajaţii unităţii de învăţământ.  Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, „din datele şi probele existente, rezultă „presupunerea rezonabilă” că directoarea a exercitat acte de violenţă asupra minorilor.

Ce spun poliţiştii 

Mai exact, „poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Din datele şi probele administrate într-o cauză, întemeiată pe sesizările a două persoane, a rezultat presupunerea rezonabilă că directorul unei instituţii particulare de învăţământ preşcolar a exercitat acte de violenţă asupra a doi minori înscrişi în programul de învăţământ“. 

Grădinița în care copiii erau agresați „nu este acreditată și autorizată de ARACIS și funcționează în afara legii, nu este și nu intră în evidenţa ISMB”, a spus, la Digi24, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Municipiului București, Marian Banu. Acesta a mai menţionat că, în aceste condiţii, nu există pârghii legale pentru a interveni în astfel de cazuri. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră