Din ce cauză au murit victimele tragediei din Club Colectiv: BURETELE FOLOSIT LA ANTIFONARE NU ERA IGNIFUG, din cauza prețului (VIDEO)

31 Oct 2015
Din ce cauză au murit victimele tragediei din Club Colectiv: BURETELE FOLOSIT LA ANTIFONARE NU ERA IGNIFUG, din cauza prețului (VIDEO)
Din primele concluzii ale anchetei se pare că tragedia a fost posibilă din cauza faptului că materialele folosite pentru izolarea fonică a clubului s-au aprins extrem de repede de la efectele pirotehnice din timpul concertului, iar flăcările s-au propagat la fel de rapid.

Lucrările de amenajare şi de izolare acustică ar fi fost realizate, în perioada noiembrie-decembrie 2013, de societatea comercială Luxory Media SRL din Bucureşti.

Detaliile oferite chiar de responsabilii firmei arată că tavanul clubului a fost căptuşit cu sute de metri pătraţi de burete fonoabsorbat şi de panouri din lemn uscat.
"Materialul folosit este cel din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofratul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu", a afirmat reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv, citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, firma lui a furnizat respectivul burete pentru acoperirea întregului tavan. "Ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă".

Diferenţa de preţ dintre un burete ignifugat grad F şi unul de grad RF este de circa 35%.




Alte stiri din Actualitate

Ultima oră