DIICOT: Un bărbat a convins o fetiţă să-şi omoare părinţii şi să se sinucidă

25 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
DIICOT: Un bărbat a convins o fetiţă să-şi omoare părinţii şi să se sinucidă

Un bărbat din Bucureşti a convins o fetiţă de 12 ani din Timişoara să se sinucidă şi a sprijinit-o să-şi omoare proprii părinţi. Cei doi s-au cunoscut pe platforma de chat a unui joc online.

„Cu timpul, au dezvoltat o relaţie apropiată în cadrul căreia inculpatul, profitând de naivitatea minorei şi vârsta mică a acesteia, i-a creat o dependenţă emoţională de el, fapt ce i-a permis în timp să o determine pe minoră să comită diferite acte sexuale, să le filmeze şi să i le trimită”, a afirmat Alex Florenţa, şeful DIICOT Timişoara, conform mediafax.ro.

Mai mult, fata de 12 ani şi-ar fi dorit să meargă în vizită la bărbatul din Bucureşti, dar şi-a dat seama că părinţii nu sunt de acord, astfel că cei doi au început că conceapă un plan de ucidere a părinţilor minorei.

Într-o seară, minora le-a pus părinţilor clor în apă, dar văzând că nu are efect, cei doi s-au gândit la un alt plan, acela ca fetiţa de 12 ani să le dea somnifere părinţilor, iar apoi să-i înjunghie în timp ce dorm. Într-o zi, întâmplător, tatăl fetei a dat peste discuţii, iar minora a fost internată de urgenţă la Clinica de Neuropsihiatrie din Timişoara.

Cu toate acestea, fata a continuat să vorbească cu bărbatul din Bucureşti, împrumutând telefoane mobile de la alţi pacienţi. "Reluând discuţiile cu inculpatul, discuţii în cadrul cărora realizând amândoi că vor putea face obiectul cercetărilor de către organele legii, inculpatul a încercat să o determine pe minoră să se sinucidă, explicându-i diferite modalităţi prin care el putea face acest lucru şi exemplificându-i cum ar putea realiza o astfel de sinucidere, existând indicii că minora ar fi avut o tentativă de suicid, actele existente şi cercetările ulterioare care vor urma în acest dosar, ducând probabil şi la extinderea cercetărilor şi în ceea ce priveşte infracţiunea de determinare sau înlesnirea sinuciderii”, a explicat procurorul şef al DIICOT Timişoara.

Din primele informaţii, fata ar fi încercat să se sinucidă chiar în Secţia de Neuropsihiatrie în care este internată şi în prezent.

Bărbatul de 27 de ani a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, el fiind suspectat de pornografie infantilă şi corupere sexuală.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră