DIICOT înfiinţează BIROU de Combatere a Terorismului. Ce se va întâmpla cu cei care accesează site-uri jihadiste

25 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
DIICOT înfiinţează BIROU de Combatere a Terorismului. Ce se va întâmpla cu cei care accesează site-uri jihadiste

Care este strategia?- Biroul va avea doi procurori- aceştia vor beneficia de un training pe terorism- angajaţi să analizeze  analiza suspiciunile de terorism. În acelaşi timp, DIICOT cere introducerea în lege a mai multor infracţiuni noi care vizează finanţarea teorismului din România, dar şi acuzarea celor care ajută teroriştii să tranziteze ţara.Tot procurorii au cerut ca accesarea de site-uri jihadiste să fie pedepsită de lege. În plus, susţin surse judiciare, tot sub umbrela DIICOT se va înființa Serviciul împotriva finanțării terorismului. 

 

CITIŢI ŞI: Premierul francez avertizează: Vor mai fi ATENTATE MAJORE în Europa. Este o "certitudine"!

belgia atacuri

Martie 2016. Reamintim că Metropola belgiană Bruxelles a fost zguduită, marţi dimineaţă, de atentate teroriste comise de jihadiştii Statului Islamic la aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek. În urma atacurilor şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar alte 205 au fost rănite.

Noiembrie 2015 Paris. Peste 130 de oameni, între care doi români, au fost ucişi şi mai mult de 350 răniţi, în urma atentatelor produse vineri noapte în Franţa. Peste 80 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care susţine că acestea sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak. Mai multe persoane au fost arestate în urma atentatelor.

 

terorist capturat belgia

CITIŢI ŞI: AVERTISMENTUL unui înalt oficial european: Marea Britanie este următoarea ţintă a ISIS!

7 ianuarie 2015. Terorismul islamic a lovit în inima Europei. Franţa, ţara care îşi alocă alături de Germania statutul de lider al Uniunii Europene, a trăit zile de teroare: 20 de oameni au murit. Dintre aceştia, 12 oameni, majoritatea jurnalişti de la săptămânalul satiric „Charlie Hebdo”, au fost seceraţi chiar în redacţia publicaţiei, de armele a doi fraţi de origine algeriană. 

FRANTAAA ATACCC

CITIŢI ŞI: Charlie Hebdo, număr special la un an de la atacul terorist

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră