De-a râsul-plânsul! Deținut eliberat din greșeală din arestul Poliției Capitalei. Cum i-a păcălit pe polițiști

25 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
De-a râsul-plânsul! Deținut eliberat din greșeală din arestul Poliției Capitalei. Cum i-a păcălit pe polițiști

Bărbatul se afla în arest preventiv şi era încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Capitalei. El şi-a atribuit identitatea altui deţinut care urma să fie pus în libertate odată cu expirarea ordonanţei de reţinere, anunță Poliția Capitalei.

Evadatul s-a îmbrăcat în hainele celuilalt bărbat, a avut asupra sa documentele acestuia şi, profitând de o asemănare fizică, a fost pus în libertate în mod eronat în jurul orei 18.15.

Poliţia Capitalei a sesizat Parchetul Capitalei care face cercetări pentru stabilirea împrejurărilor ce au condus la producerea acestui incident, precum şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evadare şi de fals privind identitatea. 

Bărbatul este acum dat în urmărire, iar poliţiştii încearcă să afle cum a fost posibil ca infractorul să păcălească în acest fel autorităţile.

Acesta nu este primul caz în care poliţiştii de la Arestul Central eliberează o altă persoană. În iulie 2014, interlopul Adrian Botez a fost eliberat chiar dacă primise o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

În urma acestei erori, şeful Poliţiei Capitalei, Mihai Pruteanu, a fost eliberat din funcţie de ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră