Descoperiri macabre la domiciliul suspectului de crimă din Caracal. Susține că nu a văzut-o niciodată pe Alexandra

27 Iul 2019 | scris de A.V.
Descoperiri macabre la domiciliul suspectului de crimă din Caracal. Susține că nu a văzut-o niciodată pe Alexandra

Anchetatorii au găsit, la percheziițiile făcute la domiciliul lui Gheorghe Dincă, suspectul din Caracal bănuit că ar fi ucis-o pe tânăra Alexandra Măceanu, un butoi metalic cu cenușă în care, prin cernere, au fost descoperite mai multe fragmente de oase calcinate și 21 bucăți dinți de natură umană.

Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănțișor de damă, două fragmente de lănțișoare accesorii, o bucată metalică de formă dreptunghiulară, precum și o bucată similară unei monturi de inel ce prezenta urme de ardere, relatează Digi24. 

De asemenea, în autoturismul suspectului anchetatorii au găsit un cercel. Mama Alexandrei a recunoscut toate aceste obiecte ca aparținând fiicei sale.

Gheorghe Dincă a fost acuzat de viol și trafic de persoane. El a declarat, potrivit unor surse din anchetă, că nu este de acord cu încadrarea juridică a faptelor și nu recunoaște faptele pentru care e cercetat.

Confruntat cu probele de mai sus, Gheorghe Dincă a declarat anchetatorilor: „Mi s-a prezentat fotografia numitei Măceșanu Alexandra Mihaela i declar că nu o cunosc. Nu am văzut-o niciodată. Nu am transportat-o niciodată pe aceasta cu autoturismul.

Dețin un autoturism marca Renault Megane cu număr de înmatriculare (...), de aproximativ doi ani de zile.

Joi, în data de 25.04.2019, la ora 07.30 am fost în oraș, la piață, cu autoturismul și am cumpărat niște roșii.
M-am apucat de lucru apoi, dezmembrare de motoare, piese și utilizarea cuprului și aluminiului obținut pentru vânzare.
Le-am încărcat în saci și în camioneta marca Fiat 4x4 cu număr de înmatriculare de România (...). Asta a durat până la ora 21.00-22.00.

Am dat foc la niște haine ca să mă protejez de țânțari. Le-am lăsat fumegând. Cred că în jur de ora 20:00 am făcut focul. Nu știu dacă i-am deranjat pe vecini. Și ei fac fum în curte.
Nu am mai plecat cu mașina de acasă.
După aceea m-am culcat și m-am trezit la ora 06:00, când au venit polițiștii la percheziție.

Miercuri, în data de 24.07.2019 m-am trezit dimineața și am fost până în oraș, am luat lapte bătut și am venit acasă.
Am dezasamblat piese și motoare și am recuperat cupru și aluminiu. Am făcut asta până în jurul orei 12.00, când am plecat să duc o piesă unei persoane din Osica. Era vorba de un motoraș de 13 Cp. M-am dus cu autoturismul Renault Megane. După aceea m-a întors acasă și am continuat să dezmembrez piese. Am făcut asta cam până la ora 22.00 și apoi m-am culcat. Dorm de obicei în camera de jos.

Am deținut un service auto până în 2000”.

UPDATE

Detalii şocante apar din ancheta dispariţiei de la Caracal. Alexandra le-a dat detalii exacte poliţiştilor despre locul în care se află şi despre ce i se întâmplă.

În plus, mama fetei a fost sunată după aproximativ două ore de la apelurile fiicei sale la 112 și a fost anuntață că Alexandra este bine și că urmează să plece la muncă în Belgia, potrivit referatului întocmit de procurori pentru arestarea preventivă a suspectului principal.

Anchetatorii cred că acel bărbat care a sunat-o pe mama fetei este chiar Gheorghe Dincă și că acesta era modul lui de operare. Asta deoarece și în cazul fetei dispărute în luna aprilie, Mihaela Luiza, persoane necunoscute l-au sunat pe bunicul acesteia și i-au spus că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind în Elveția.

UPDATE

Gheorghe Dincă, principalul suspect în dosarul în care este acuzat de viol și trafic de minori, dar nu și de omor - deocamdată nu există o confirmare în acest sens - a zâmbit în timp ce cobora scările Tribunalului Dolj, după ce a aflat că a fost arestat preventiv. Imaginile au fost surprinse de fotograful Bogdan Dănescu, pentru agenția InquamPhotos.

Bărbatul nu a răspuns când a fost întrebat de jurnaliști care este motivul pentru care zâmbește. De altfel, el nu a făcut nicio declarație.

Suspectul principal al tragediei de la Caracal a pledat nevinovat și a spus instanței că nu le cunoaște pe cele două tinere, Alexandra și Luiza, despre care anchetatorii cred că le-a răpit și violat.

Însă, potrivit avocatului acestuia, apelurile Alexandrei la 112 au venit de pe telefonul mecanicului auto.

UPDATE

Câteva mii de persoane participă, sâmbătă seară, la un protest început în Piaţa Victoriei și organizat de patru asociaţii civice, sub titlul „Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!”.

Sunt foarte mulți tineri, foarte multe familii cu copii mici, care au adus flori, candele și steaguri și au pornit apoi din Piața Victoriei în marș către Ministerul de Interne.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră