Deputatul Cătălin Teodorescu, salvat momentan de „Beciul Domnesc“, nu şi de cauţiune. Sub control judiciar pentru un milion de lei

10 Dec 2015 | scris de Mara Răducanu
Deputatul Cătălin Teodorescu, salvat momentan de „Beciul Domnesc“, nu şi de cauţiune. Sub control judiciar pentru un milion de lei

"Cătălin Teodorescu va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.000.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția DNA — Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară", potrivit DNA.  

De ce este acuzat deputatul Cătălin Teodorescu 

El este acuzat de infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Cătălin Teodorescu este deja trimis în judecată sub control judiciar, într-un alt dosar privind acordarea de despăgubiri de către ANRP, pentru aceeași faptă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar pe cauțiune, deputatul trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la DNA și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la secția de poliție, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și cu martorii din același dosar; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

"Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive", precizează DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră