Decizie fără precedent: Premierul şi miniştrii renunţă la serviciile SPP

30 Ian 2018
Decizie fără precedent: Premierul şi miniştrii renunţă la serviciile SPP

Premierul Viorica Dăncilă a renunţat la serviciile SPP (Serviciul de Protecţie şi Pază), imediat după învestitură, paza fiind asigurată de către Jandarmeria Română.

Decizia a fost confirmată de către secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, scrie news.ro.

Renunţarea intervine după ce liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe Lucian Pahonţu, actualul şef SPP, că a intervenit în guvernul Tudose, anunţă Digi 24. „L-am văzut pe Mihai Tudose cum a evoluat după ce nu a mai fost prim ministru, chiar i-am mulţumit azi, a devenit acelaşi coleg deschis şi glumeţ. Poate tensiunea de acolo, poate influenţele. N-avem de unde să ştim acum, dar asta nu înseamnă că până la urmă nu vom află. Mai mulţi colegi mi-au spus că şeful SPP-ului a fost implicat mai mult decât era cazul. Domnului Paul Stănescu i s-a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi dumnealui poate să fie şeful partidului. Poate că i s-a spus şi lui Grindeanu, lui Tudose, nu ştiu”, a declarat liderul PSD.

„Am vorbit în ultimul an de implicarea SPP-ului şi a domnului Pahonţu în chestiuni de politică. Demnitari care sunt monitorizaţi, o bază de date care se strânge la acest domn. Decizia este firească. În momentul în care acest SPP, în loc să asigure siguranţa demnitarilor, se ocupă de monitorizarea şi spionarea demnitarilor şi trimite informaţii unui singur om care face analiză pe ele, nu e în regulă”, a spus Ştefănescu.

Decizia de a renunţa la serviciile SPP a fost luată de toţi miniştrii noului Executiv.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră