E OFICIAL! Eurovision 2016 nu va putea fi urmărit în România. Care este MOTIVUL

29 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
E OFICIAL! Eurovision 2016 nu va putea fi urmărit în România. Care este MOTIVUL

"Deși ProTV ne-a abordat cu o ofertă pentru a transmite concursul Eurovision din acest an, din motiv că nu sunt membri ai European Broadcasting Union, iar Eurovision este o competiție între membri și asociați ai Uniunii nu le putem accepta oferta", a explicat EBU.  Ulterior, Uniunea a întărit, răspunzând unui mesaj primit pe platforma de socializare, că "nicio televiziune nu va transmite show-ul Eurovision în România", deoarece țara nu va avea un reprezentant la concursul cântecului european.  Situația din 2017 va fi analizată în viitor, a menționat EBU, potrivit Antena 3. 

Datoriile TVR au retras România de la Eurovision 

Guvernul nu a găsit soluţia tehnică şi legală prin care să se poată achita datoriile TVR fără să încalce principiul concurenţei, a declarat  Dan Suciu, afirmând că ar fi "inechitabil" să fie acuzat Executivul actual că nu a plătit o datorie care "de ani de zile zace prin diverse sertare". 

"Societatea Naţională de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problemă de concurenţă neloială şi ar fi fost sesizate toate forurile care ţin cont de concurenţă pe plan european. Din păcate nu am găsit soluţia tehnică şi legală, mai ales, dincolo de cea financiară, deci n-am găsit în primul rând soluţia tehnică legală prin care o eventuală plată să poată fi făcută. Ne pare rău să constatăm acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia în aceste zile. E o problemă de ani de zile, trebuia rezolvată de ani de zile, sunt datorii de ani de zile şi e cumva inechitabil să fie acuzat acest Guvern de faptul că nu a plătit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare", a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră