Decizia Guvernului privind indemnizaţia pentru mame. Măsura este tranzitorie

22 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Decizia Guvernului privind indemnizaţia pentru mame. Măsura este tranzitorie

Guvernul a decis, joi, printr-o ordonanţa de urgenţă, menţinerea drepturilor şi a nivelului cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate.

Este vorba de persoanele care beneficiază de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, pentru sarcină şi lăuzie, pentru îngrijirea copilului bolnav, precum şi pentru risc maternal.

"Toate aceste persoane vor beneficia de aceleaşi drepturi şi de acelaşi nivel al indemnizaţiei aflat în plată până la data 1 ianuarie 2018", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, conform agerpres.ro.

El a mai spus că în şedinţa de Guvern s-a luat decizia ca pentru mame aceste dispoziţii să fie tranzitorii."În şedinţa de Guvern s-a luat decizia ca pentru mame aceste măsuri să fie tranzitorii până la 1 octombrie 2018, iar pentru celelalte categorii de persoane asigurate, aflate în concediu medical, până la data de 1 iulie 2018", a adăugat Barbu.

Ordonanţa de urgenţă mai prevede că, în primul semestru al anului 2018, se va menţine reglementarea care s-a aplicat anului trecut şi anume că stagiul minim de asigurare pentru a beneficia de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Începând cu 1 iulie 2018, stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediilor şi indemnizaţiilor va fi de 6 luni, realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediu medical, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră