De vineri, două staţii noi de metrou în Bucureşti

31 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
De vineri, două staţii noi de metrou în Bucureşti

Vineri se deschid două noi staţii de metrou în Bucureşti. Este vorba despre Laminorului şi Străuleşti, ambele aflate pe Magistrala 4, tronsonul Parc Bazilescu – Lac Străuleşti.

Amplasată în cartierul bucureștean Străulești, stația Laminorului se află la intersecția străzii cu același nume și Bulevardul Bucureștii Noi, într-o zonă cu un potențial ridicat de dezvoltare. Stația este prevăzută cu patru căi de acces dotate cu scări fixe și escalatoare.

Proiectul Magistrala 4 de metrou Gara de Nord — Lac Străulești : Secțiunea Parc Bazilescu — Lac Străulești realizează extinderea Magistralei 4 în zona de nord a Bucureștiului cu încă două stații, Laminorului și Străulești, cu tuneluri și galeriile de legătură aferente, un terminal intermodal, un parc&ride și un depou.

Lungimea totală a secțiunii va fi de 2,1 kilometri, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 1,115 miliarde de lei (252,4 milioane de euro).

Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 sunt executate de firma italiană Astaldi, aceeaşi care lucrează şi la metroul din Drumul Taberei.

Cât despre metrou în Drumul Taberei, veştile nu sunt tocmai grozave. Marin Aldea, directorul general al Metrorex, spune că instituția pe care o conduce își propune, și subliniază acest lucru - își propune - să dea în funcțiunea secțiunea Eroilor - Drumul Taberei spre sfârșitul trimestrului doi din 2018.

"Ne propunem ca până la finele acestui an — trimestrul 1 anul viitor să terminăm complet lucrările de structură și finisaje, așa încât, spre sfârșitul trimestrului 2 din 2018 ne propunem, subliniez, ne propunem, să punem în funcțiune cu călători această secțiune, acest tronson de metrou", a declarat Marin Aldea într-un interviu acordat Agerpres.

Pe de altă parte, din luna iunie, nouă staţii de metrou cu o singură cale de acces vor fi închise etapizat, maximum o săptămână, pentru modernizare.

Lucrările de modernizare vor fi executate treptat, pentru fiecare acces în parte, și vor fi corelate în funcție de fluxurile de pasageri. În cadrul proiectului de modernizare a sistemului de control acces, nu se vor face simultan lucrări în două stații învecinate, precizează compania, conform agerpres.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră