De la toamnă, elevii vor fi educaţi să mânânce sănătos. Ce a decis Guvernul

18 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
De la toamnă, elevii vor fi educaţi să mânânce sănătos. Ce a decis Guvernul

Guvernul a aprobat vineri un program dedicat elevilor din şcoli care are ca scop crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, precum și creșterea consumului de produse locale. Elevii vor primi fructe, legume, lapte, produse lactate și de panificație.

Astfel, începând cu anul şcolar 2017/2018, va fi aplicat Programul pentru școli care unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe și legume în școli și Programul 'Lapte și corn' (implementate la nivel național).

Programul pentru şcoli, aprobat vineri de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, are două componente: distribuirea de fructe și/sau legume proaspete, lapte natural de consum și/sau produse lactate fără adaos de lapte praf şi măsurile educative care însoțesc distribuția produselor.

În 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o hotărâre de guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea Programului pentru școli al României care va asigura și distribuția produselor de panificație.

Finanțarea Programului pentru școli al României va fi asigurată de la bugetul de stat, prin sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată repartizate pe județe și municipiul București, și din fonduri externe nerambursabile. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră