De la 1 octombrie, autorizația de securitate la incendiu este obligatorie

30 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
De la 1 octombrie, autorizația de securitate la incendiu este obligatorie

Începând cu 1 octombrie 2017, autorizațiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fără  aplicarea termenului de grație acordat pentru intrarea în legalitate a construcțiilor folosite în lipsa acestui act administrativ. 

”Începând cu data de 1 octombrie 2017, beneficiarii sau proprietarii construcțiilor care au obligația obținerii acestui act administrativ sunt pasibili de sancţionare contravențională, pentru nedeținerea acestuia. Conform prevederilor legale, punerea în funcţiune, fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, a construcţiilor şi amenajărilor noi ori a celor existente la care s-au executat lucrări de modificare/schimbare de destinaţie, atrage după sine aplicarea sancțiunilor contravenționale, cu amenzi cuprinse între 20.000 – 50.000 lei” , se precizează în comunicatul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).  

De asemenea, IGSU precizează că, ”în cazul în care este constatată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, inspectoratele pentru situații de urgență pot decide oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor, sancțiune care nu este condiționată de existența autorizației de securitate la incendiu”.

Vezi aici comunicatul IGSU integral. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră