De la 1 iulie cresc salariile în sistemul sanitar. Află cu cât

11 Iun 2015
De la 1 iulie cresc salariile în sistemul sanitar. Află cu cât
Plenul Camerei Deputaților a aprobat, cu unanimitate de voturi,  proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/ 2014 privind salarizarea personalului din cadrul sistemului public sanitar și sistemului public de asistență socială în anul 2015.

Comisia pentru sănătate și familie din Camera Deputaților a dezbătut și votat un amendament la acest act normativ, care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul public sanitar, cu suma de 190 de lei.

Deputatul PSD Neviser Zaharcu a explicat că salariații din sistemul sanitar care au ajuns anterior la salariul minim brut pe economie nu au putut beneficia până acum de această lege.

"Legea votată în această săptămână de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, stabileşte că <prevederile alin. (1) se aplică personalului din cadrul sistemului public sanitar, inclusiv unități medico-sociale și sistemul public de asistență socială, astfel încât acești salariați să beneficieze de o majorare brută de cel puțin 1.200 lei pe an.

Ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară garantat în plată începând cu luna iulie 2015, acestor salariați li se aplică diferența începând din această dată>. În consecință, începând cu 1 iulie a.c. acești salariați cu salariul minim vor primi salarii majorate, cu majorări de până la 190 de lei, pentru a li se uniformiza veniturile la suma de 1.200 lei lunar", afirmă deputatul PSD într-un comunicat .

Legea se va aplica instituțiilor din sistemul public sanitar, respectiv unitățile sanitare publice cu și fără paturi, centrele de diagnostic și tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncționale, unitățile specializate de urgență și transport sanitar publice, inclusiv unitățile sanitare aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităților penitenciare, personalul din rețeaua de medicină școlară și asistență medicală comunitară, precum și alte unități sanitare și medico-sociale publice.

De asemenea, de creșterea salariilor vor beneficia și lucrătorii din sistemul public de asistență socială, respectiv, în conformitate cu prevederile Legii asistenței sociale nr. 292/ 2011, instituțiile și unitățile publice de asistență socială care furnizează servicii sociale, serviciile publice de asistență socială de la nivelul consiliilor județene, sectoarelor municipiului București, Consiliului General al Municipiului București, municipiilor, orașelor și comunelor, precum și persoanele care asigură serviciile de îngrijire personală la domiciliu, cât și personalul care asigură consiliere educațională, socială și psihologică persoanelor private de libertate aflate în custodia sistemului penitenciar. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră