Adio „Didi“ Prodan! Ultimul meci. La moartea unui campion din Generaţia de Aur

19 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Adio „Didi“ Prodan! Ultimul meci. La moartea unui campion din Generaţia de Aur

Gică Popescu, Viorel Moldovan, Toni Doboș, Bogdan Stelea, Marius Lăcătuș, Miodrag Belodedici, Adi Ilie și Basarab Panduru, foștii colegi ai lui Didi Prodan din Generația de Aur, au fost cei care au purtat sicriul la Zona Vip a arenei Naționale. La scurt timp după sosirea lor și-au făcut apariția și oficialii Stelei. Mihai Stoica și Valeriu Argăseală au adus o coroană de flori și un tricou al roș-albaștrilor imprimat cu numărul 6 și cu numele lui Didi Prodan.

„Familia îi cheamă pe români să spună „Adio, Didi!“

„Familia îi cheamă pe români să spună „Adio, Didi!“ Înfrângerea asta e cea mai dureroasă, pentru că acum nu mai ai ocazia să-ți iei revanșa. Tot ce poți să faci e să trăiești așa cum el te-a învățat. Cu zâmbetul pe buze. oricât de greu ar fi , suntem siguri că asta și-ar fi dorit Daniel de la noi, motiv pentru care vă chemăm să ne fiți alături în aceste momente grele”, se arată într-un fragment remis mass-media de către reprezentanții familiei Prodan.

prodan echipa nat

Marius Lacatus: "Era un om de grup. Facea parte din familia fiecaruia dintre noi. Deja nu ne mai consideram prieteni, eram ca o familie."


Ilie Dumitrescu: "Este un moment greu si il accept cu greu. O sa ramana vesnic in sufletul meu..." 


Jean Vladoiu: "Un mare fotbalist, un mare caracter. Mi-e foarte greu sa vorbesc, va rog frumos sa ma scuzati, dar nu imi gasesc cuvintelele. A fost socant si este in continuare. Nu-mi revin!"


Mihai Stoichita: "Un om care ne scotea din orice fel de situatie printr-o vorba. Est incredibil ce optimism transmitea si ce stare de bine."


Ioan Andone, antrenor Dinamo Bucuresti: "A fost unul dintre cei mai mari fundasi centrali ai Romaniei, un familist, un baiat deosebit. Am aflat astazi ca fiica lui implineste 19 ani. Doamne, ce zi nenorocita. Ce sa mai spui?!", potrivit ştirile Pro tv. 

inmorman


Din partea FC Steaua au fost prezenti directorul sportiv Mihai Stoica si presedintele Consiliului de Administratie, Valeriu Argaseala, care a depus o coroana pe care era agatat un tricou al Stelei cu numarul 6 din perioada in care Prodan evolua la gruparea "ros-albastra".  Dintre fostii colegi ai lui Prodan, la Arena Nationala au mai fost prezenti Ion Vladoiu, Miodrag Belodedici, Viorel Moldovan, dar si directorul de licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru si fostul presedinte al FC Steaua, Viorel Paunescu.

Daniel Prodan, trecut în neființă în urma unui infarct suferit miercuri seară, la reședința sa din Voluntari, va fi depus astăzi, începând cu ora 20:00, la Biserica ‘Sf. Ilie’ din Pipera. Înmormântarea este programată sâmbătă, la ora 14:00, la Cimitirul ‘Sf. Ilie’ din Pipera.

prodan arena

Daniel Prodan. Generaţia de Aur. Îţi mulţumim! 

Daniel Prodan s-a născut la data de 23 martie 1972, la Satu Mare şi a evoluat pentru echipa naţională de fotbal a României la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994 şi la Campionatul European de Fotbal din 1996. De asemenea, el este fratele mai mare al jucătorului Ciprian Prodan de la FC Olimpia Satu Mare. În carieră, Daniel Prodan a jucat la Olimpia Satu Mare, Steaua Bucureşti (cu care a cucerit cinci titluri de campion, două Cupe ale României , două Supercupe ale României şi a evoluat în LIga Campionilor), Atletico Madrid, Glasgow Rangers, Rocar, FC Naţional şi Messina.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră