Vicepremierul Dâncu: În Sănătate, pot apărea oricând alte crize

22 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Vicepremierul Dâncu: În Sănătate, pot apărea oricând alte crize

Vasile Dâncu a declarat că este probabil ca oricând să apară o criză a medicamentelor, a mănuşilor chirurgicale sau o altă astfel de criză în Sănătate. "Asemenea crize pot să apară pentru că sistemul nostru medical are probleme în acest moment", a afirmat Dâncu, duminică, la Digi24. El a precizat însă că autorităţile lucrează în acest moment la identificarea unor potenţiale astfel de crize.

Vivepremierul a mai spus că guvernanţii primesc zilnic cel puţin două-trei informări legate de administraţie, despre disfuncţionalităţile şi corupţia de sistemul de stat.  El a admis că dacă informările primite de la SRI referitoare la problemele din sănătate erau valorificate, scandalul din acest domeniu ar fi putut fi evitat.

"Eu cred că (...) ar trebui să ne gândim bine în ce măsură informaţia sau informările ar trebui transformate şi într-un proiect executiv. Una este să informezi şi alta este, să spunem, să cauţi, prin informare, să previi anumite fenomene. Cred că trebuie discutat asta, la nivelul CSAT se poate discuta şi apoi şi la nivelul societăţii civile. Cred că este o temă importantă", a mai spus vicepremierul, conform agerpres.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră