Dana Nălbaru a deschis „Cutia Pandorei“.Ce spune ministrul Educaţiei despre sistemul de home schooling

18 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Dana Nălbaru a deschis „Cutia Pandorei“.Ce spune ministrul Educaţiei despre sistemul  de home schooling

 

„Nu ştiu foarte bine cum funcţionează acest sistem în România (n.r. - homeschooling ). Ştiu că a început mai demult. (...) Cu siguranţă că există şi aspecte pozitive, dar există şi riscuri pe care ţi le asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt, aş zice, evidente, pentru că există o anumită libertate de a alege subiectele, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine anume faci anumite activităţi care sunt foarte agreate de copilul tău şi cred că asta face şi familia respectivă, a domnului Bucur. La acest lucru se gândeşte.

(...) Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislaţie clară care să îţi definească o rută de trecere din homeschooling în sistemul public formal de şcoală, care sunt condiţiile de a accede din home schooling în gimnaziu, liceu, universitate, poţi să fii în situaţia ca, odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul şcolarizare acasă să nu poţi să te întorci în sistemul public. Să ai dificultăţi pentru că nu ai o diplomă care e acreditată, un număr de credite, ore", a explicat ministrul Educaţiei, la Digi24.

Oficialul a precizat că există exemple istorice celebre de oameni care au stat acasă şi au fost educaţi până în momentul în care au ajuns la universitate şi au fost genii în domeniul lor. "Un exemplu este Bertrand Russell care a fost educat în familie, acasă, înainte să meargă la univesitate", a adăugat Mircea Dumitru.  Alianța Liberalilor și Democraților a solicitat  demisia ministrului Educației, Mircea Dumitru, pe motiv că acesta nu ar cunoaște legislația, în contextul declarațiilor sale cu privire la sistemul de home schooling.

Dana Nălbaru şi-a retras fetiţa de la şcoală 

Dana Nălbaru a retras să-şi reatragă fetiţa de la şcoală definitiv. Fosta membră a trupei HI-Q a decis ca Sofia să studieze în sistem home schooling. 

„Am retras-o pe Sofia de la scoala. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am "făcut temele" înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor. Am vorbit cu oameni care îşi educă în mod similar copiii, citim mult despre asta şi ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viaţă, conştienţi fiind că noi vom fi cei care va trebui să o ajutăm şi să o susţinem în tot acest proces. Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură. Sunt sigură că vor fi şi momente dificile, dar am încredere în noi, ca echipă şi, unde-s doi puterea creşte, nu-i aşa?“, a povestit Dana Nălbaru pe blogul său.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră