Dan Voiculescu, PRIMELE DECLARAŢII după eliberare: „Am trăit trei ani într-un acvariu (...) Mă dureau foarte tare pleoapele“

18 Iul 2017 | scris de Mara Răducanu
Dan Voiculescu, PRIMELE DECLARAŢII după eliberare: „Am trăit trei ani într-un acvariu (...) Mă dureau foarte tare pleoapele“

 Dan Voiculescu a ieşit astăzi din spatele gratiilor. O judecătoare de la Tribunalul București a decis astăzi definitiv ca fostul senator să fie eliberat condiționat, după ispășirea a trei ani de închisoare. El a fost condamnat în 2014 la 10 ani de închisoare.
"Mi-au fost furaţi trei ani din viaţă. Aceşti trei ani nu mi-i dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare. Cât am stat în puşcărie, am avut două sentimente deosebite, profunde, care au iesit în evidenţă. Primul sentiment a fost unul de durere a pleopelor, pentru faptul că stăteam cu ochii închişi mai mult de jumătate de zi. Mi-am creat un fel de acvariu în care am încercat şi am reuşit să trăiesc. Am trăit trei ani într-un acvariu", a afirmat Dan Voiculescu.

El a mai spus că al doilea sentiment pe care l-a avut în această perioadă a fost de regret: "Regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea. Oameni care au fost implicaţi în acest proces ca să pot să fiu eu dus la închisoare".

În timpul declaraţiei sale, Voiculescu le-a cerut jurnaliştilor să închidă ochii, "pentru a se teleporta la poarte penitenciarului". „Indiferent de vorbe, mie mi-au fost furați trei ani. Acești trei ani nu mi-i mai dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare”, a spus Dan Voiculescu.

„A început să-mi placă acest cuvânt, pușcărie. Am avut multe sentimente profunde, dar două au ieșit în evidență. Primul era un sentiment de durere. Mă dureau foarte tare pleoapele, stăteam mai mutl de jumătate de zi cu ochii închiși. (...) Al doilea sentiment a fost regretul că 12 familii au avut de suferit din cauza mea, pentru ca eu să ajung la închisoare”, a adăugat el.

„Am avut un sindrom de ocluzie intestinală mecanică, provocată de o strangulare a intestinului subțire. Aceste episoade sunt foarte periculoase pentru că dacă nu ești operat în șase ore se sparge intestinul și totul intră în organism. Mulțumesc doamnei doctor Petrescu de la Pușcăria Rahova și lui Sorin Oprescu. Doamna doctor aproape m-a obligat să vin la spital, iar dl. Oprescu a reușit printr-un cocktail de No-Spa să mă liniștească câteva zile”, a spus el, despre starea de sănătate, adăugând că „sigur” va fi operat.

„Indiferent de vorbe, mie mi-au fost furați trei ani. Acești trei ani nu mi-i mai dă nimeni, chiar dacă intră Băsescu la închisoare”, a spus Dan Voiculescu.

Fostul senator a făcut multe referiri la dosarul în care a fost condamnat la zece ani de închisoare și a spus „că nu este niciun prejudiciu acolo”, întrebat despre neplata prejudiciului. El a plecat de la Spitalul Universitar de vineri seară, după ce a fost internat cu o ocluzie intestinală.  

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră