Cutremur de 4,6 grade în Vrancea, resimţit la Bucureşti

01 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cutremur de 4,6 grade în Vrancea, resimţit la Bucureşti

Un cutremur s-a produs, marţi, la ora 13.27.50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km) şi Buzău (53km). Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că seismul a fost simţit şi la Bucureşti.

Iniţial, cutremurul a fost evaluat la magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, produs la o adâncime de 120 km. Ulterior, INFP a revizuit magnitudinea cutremurului la 4,6 grade şi adâncimea la 96,6 km.

”În urmă cu puțin timp s-a produs un cutremur în zona Vrancea, cu o magnitudine de 4,4 potrivit primelor estimări. Seismul a fost simțit și la București. Până în acest moment nu au fost raportate pagube sau victime”, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pe pagina sa de Facebook..

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat că este normal, ca la un anumit interval de timp, să apară câte un cutremur de 4,4 pe scara Richter.

"Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat şi, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobişnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simţi, este posibil să se se fi simţit în partea din Câmpia Română", a declarat pentru Mediafax, Mircea Radulian.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră