MAE român continuă dersurile privind identificarea unor eventuale victime din România ale seismului din Nepal

25 Apr 2015
MAE român continuă dersurile privind identificarea unor eventuale victime din România ale seismului din Nepal
În urma producerii cutremurului cu magnitudinea de de 7,9 pe scara Richter dinapropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, în dimineaţa zilei de 25 aprilie2015, Ambasada  României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autorităţile competente nepaleze, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind posibila existenţă printre victime a unor persoane de cetăţenie  română, respectiv pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români potenţial afectaţi, se arată într-un comunicat al MAE român.

Ambasada României la New Delhi a contactat telefonic doi cetăţeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic şi care îşi anunţaseră prezenţa în regiune,situaţia acestora nefiind afectată de cutremur.

În cursul după-amiezii, în continuarea demersurilor iniţiate de MAE, au mai fost identificaţi în Nepal alţi doi cetăţeni români care sunt de asemenea în afara oricărui pericol. Totodată, MAE areuşit să stabilească, prin intermediul familiilor din România, legătura cu cei doiromâni aflaţi în zona afectată de cutremur şi care erau căutaţi încă de dimineaţă.Şi cei doi sunt în afara oricărui pericol.

Misiunea diplomatică din India are încontinuare în atenţie situaţia unui grup de patru alpinişti români aflaţi într-o expediţie în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora şi stabilirea situaţiei lor după producerea cutremurului.

Din informaţiile disponibile de la Ambasada României la New Delhi, doi dintre cei patru alpinişti  sunt în siguranţă, acest lucru fiind confirmat şi de reprezentantul Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, cu care structura specializată din MAE ţine legătura în permanenţă.
Toate aceste informaţii au fost actualizate la ora 18.00.Până la acest moment misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existenţa vreunui cetăţean român printre victime.

MAE face apel la cetăţenii români care au rude sau prieteni în zona afectată decutremur să informeze asupra acestui lucru la numărul de telefon 0728.557.116 sau peemail la adresa comunicare.consulara@mae.ro.

Atât Ambasada României la New Delhi, cât şi Consulatul Onorific al României  dinNepal menţin legătura  permanentă cu autorităţile locale şi monitorizeaza evoluţiasituaţiei din regiunea  afectată,  fiind pregătite să acorde asistenţă consulară despecialitate. (M.C) 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră