ATENŢIE ŞOFERI! - Cum se CIRCULĂ la această oră şi ce „surprize“ le-au pregătit poliţiştii conducătorilor auto

01 Iun 2015
ATENŢIE ŞOFERI! -  Cum se CIRCULĂ la această oră şi ce „surprize“ le-au pregătit poliţiştii conducătorilor auto
Distracţie, soare, mare sau munte. Petrecăreţii au plecat încă de vineri, profitând de minivacanţa de Rusalii. Însă, ca în fiecare an, distracţia şi bucuria zilelor libere sunt „la pachet“ cu orele întregi petrecute în drumul întoarcerii spre casă. Aşa că,  mai admiri peisajul, mai socializezi cu colegul de trafic şi te gândeşti la vacanţa următoare....

NU SUNT DRUMURI BLOCATE 
La această oră, potrivit Centrului Infotrafic, se circulă în coloană de la ieşirea din Predeal până la intrarea în Buşteni. „Circulaţia începe să se aglomereze, se circulă cu 20-30 km/h, însă nu sunt drumuri blocate şi nici circulaţie deviată. De la această oră, ne aşteptăm la valori de trafic ridicate pe DN1, deoarece oamenii se întorc spre casă“, adu declarat pentru mariustuca.ro oficiali de la Infotrafic. Peste 36.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea şi liniştea publică, la nivel naţional, de vineri până astăzi, cu ocazia minivacanţei de Rusalii, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit MAI, începând de vineri şi până luni, 1 iunie, în toată ţara vor fi la serviciu peste 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră. "Principalele misiuni vizează menţinerea ordinii şi siguranţei publice la locurile de desfăşurare a manifestărilor cultural-artistice şi în zonele turistice, fluidizarea circulaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor pe drumurile publice", precizează reprezentanţii ministerului.

POLIŢIŞTII CU OCHII PE VITEZOMANI
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne vor fi concentrate cu precădere în zonele de desfăşurare a manifestărilor publice, în staţiunile turistice de la munte şi de pe litoralul Mării Negre dar şi pe principalele trasee care converg către aceste destinaţii, unde se aşteaptă un număr mare de turişti. 21.000 de poliţişti vor acţiona zilnic, în medie, pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, siguranţa rutieră şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de aceste sărbători. 

Mare atenţie, şoferi! Astfel, pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor grave pe drumurile publice, vor fi prezenţi în stradă aproape 3.000 de poliţişti rutieri, iar radarele vor fi 2cu ochii“ pe şoferii vitezomani, dar şi pe cei care după petrecere se urcă băuţi la volan.  Începând de vineri, 8300 de jandarmi vor acţiona zilnic, în medie, pentru soluționarea operativă a situaţiilor apărute şi pentru rezolvarea tuturor solicitărilor cetățenilor. În plus, 4.400 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, cu peste 2.000 de mijloace tehnice, vor acţiona pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor în zona bisericilor şi mănăstirilor, la locurile de cazare şi în perimetrele de desfăşurare a manifestărilor publice. De asemenea, 270 de ambulanțe SMURD încadrate cu peste 800 de pompieri paramedici vor asigura răspunsul operativ în cazul producerii unor situații de urgență.

Şi efectivele Poliţiei de Frontieră au fost suplimentate pentru acest interval de timp, pentru asigurarea unui control operativ al documentelor la punctele de trecere a frontierei şi pentru asigurarea fluenţei tranzitului de persoane şi autovehicule. Vor fi la datorie zilnic, în medie, 2.400 de poliţişti de frontieră care au la dispoziţie peste 450 de mijloace tehnice.
Poliţia Rutieră se aşteaptă ca traficul să crească în intensitate după-amiază, pe rutele către mare sau către staţiunile montane, odată cu începerea minivacanţei de Rusalii. 
Pentru a spori siguranţa pe şosele, în acestă perioadă, au fost introduse restricţii de circulaţie pentru tiruri şi autocamioane pe autostrăzi şi pe mai multe sectoare de drumuri europene şi naţionale. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră