Cum explică Iohannis revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi (VIDEO)

11 Iul 2018
Cum explică Iohannis revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi (VIDEO)

Respectarea statului de drept este argumentul principal care l-a condus pe Klaus Iohannis la decizia de revocare a șefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi. Declarația a fost făcută la Bruxelles, unde preşedintele participă la summit-ul NATO, ca răspuns la întrebarea jurnaliștilor despre argumentele la decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, căci anunţul privind revocarea a fost făcut nu cum ar fi fost firesc, de către preşedinte, ci de către purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale.

"Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează sau încetineşte, nici vorbă. Lupta anticorupţie trebuie să meargă înainte şi va merge. (...) DNA este un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi, DNA trebuie şi va merge mai departe. Lupta anticorupţie va merge şi cu toată forţa mai departe. Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA şi inclusiv activitatea doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, sunt oameni foarte bine pregătiţi şi această activitate trebuie apreciată. Eu am apreciat-o tot timpul şi i-am sprijinit tot timpul şi pot să spun fără niciun fel de problemă că voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie", a declarat Iohannis.

El a reiterat că respectă statul de drept şi Constituţia, subliniind că nu spune aceste lucruri "de complezenţă sau de slogan".

"Eu îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democraţiei. Calea românească trebuie să fie calea democraţiei consolidate care se bazează pe valorile noastre, pe care se bazează şi NATO şi UE. De aceea suntem aici. Noi nu suntem musafiri, suntem aici membri cu drepturi depline. Calea românească este calea valorilor democratice şi a statului de drept. Eu îmi doresc pentru ţara mea o întărire a statului de drept şi atunci este evident că primul om în stat este primul care respectă statul de drept, respectă deciziile Curţii Constituţionale. Drept pentru care am pus în aplicare decizia CCR. În niciun moment nu a fost pentru mine să nu respect Constituţia, statul de drept, dimpotrivă, eu îmi doresc ca acest pas pe care l-am făcut să fie înţeles ca şi un pas în supremul respect pentru Constituţie", a afirmat Iohannis.

Şeful statului a semnat luni decretul de revocare din funcţia de procuror-şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi. (M:C)

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră