Cum ar putea profita românii de pe urma crizei din Grecia

21 Iul 2015
Cum ar putea profita românii de pe urma crizei din Grecia
 Situația din Grecia ar putea avea un efect pozitiv asupra României, cel puțin asta susțin analiștii KeysFin.

“Curbele de sacrificiu pe cale să fie instituite în Grecia, în scopul "însănătoşirii" economiei şi plăţii datoriilor uriaşe făcute de guvernele ce s-au suscedat în ultimii 20 de ani la Atena ar putea avea un efect pozitiv pentru România, mulţi oameni de afaceri arătându-şi disponibilitatea de a-şi muta business-urile la noi în ţară, mai ales în sectorul serviciilor, agriculturii, comerţului şi turismului", afirmă analiştii de la KeysFin, care au stat de vorbă cu mai mulţi investitori greci, în cadrul unei analize privind potenţialul investiţional elen în România.

Potrivit datelor centralizate de KeysFin de la Registrul Comerţului, business-ul cu pedigree elen din România a crescut sensibil în ultimii patru ani.

Statistica arată, astfel, că cele mai multe afaceri deschise de greci în România au fost înregistrate în domeniul comerţului, numărul acestora crescând de la 206 în 2010 la 276 în 2014.

"Din discuţiile cu investitorii eleni a rezultat că mulţi dintre ei au primit propuneri de parteneriate, de infuzii de capital, de extinderi ale afacerilor din partea unor parteneri de afaceri tradiţionali din Grecia. Investitori care, pe fondul blocajului financiar uriaş generat de închiderea băncilor, şi-au reorientat liniile de capital către destinaţii mai sigure, iar România are o imagine excelentă din acest punct de vedere, mai ales în sectorul agricol", spun economiştii.

Din datele statistice pe ultimii 4 ani şi luând în calcul evoluţia dificilă a economiei elene în contextul constrângerilor impuse de noul acord de finanţare, KeysFin estimează că 2015 ar putea fi anul cu cele mai mari investiţii elene în România, acestea urmând să depăşească, ca cifră de afaceri, pragul de 400 milioane de euro.

Informatiile din materialul de mai sus sunt culese din barometrul privind starea business-ului romanesc, un proiect dezvoltat de KeysFin prin analiza datelor financiare de la societatile comerciale si PFA-urile active din Romania.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră