NU AI BANUL, NU VEZI POMELNICUL.Cum a reuşit să stârnească un preot din GORJ mânia enoriaşilor:„La cineva care a murit, i-a luat vaca“

27 Iun 2015
NU AI BANUL, NU VEZI POMELNICUL.Cum a reuşit să stârnească un preot din GORJ mânia enoriaşilor:„La cineva care a murit, i-a luat vaca“
Revoltă a sătenilor în satul Scurtu, din comuna Berleşti din Gorj. Motivul?- Preotul Zamfir Neagoe, cel care slujeşte în satul cu pricina de mai bine de 20 de ani, a reuşit să atragă toată mânia şi antipatia enoriaşilor după ce a mărit taxele pentru nunţi, botezuri şi înmormântări. Oamenii sunt revoltaţi de această situaţie şi mărturisesc că preotul a ajuns să le ia şi vaca din curte, potrivit ştirilor Pro tv. 

De la Dumnezeu mai puţin, de la săteni mai mult

Zamfir Neagoe, părintele acuzat, chiar le-a și interzis oamenilor să facă nunțile la alți preoți tocmai pentru a putea încasa el taxele. ”La cineva care a murit aici, știu mai mulți cetățeni care să confirme, i-a luat vaca, neavând nici apă în găleată. A vândut-o ca taxă, că mai avea să îi dea 50 de lei”, a povestit revoltat  Constantin Costoiu, un localnic. La rândul lor, cei care se căsătoresc preferă să facă slujbele religioase în localităţile vecine, deoarece tariful preotului Zamfir este unul foarte mare. Mai exact, taxa percepută de părinte ar ajunge și la  1 500 de lei pe ceremonie, în loc de 300 de lei. Fireşte, fără chitanţă!  "Eu m-am cununat la Vladimir, pentru că nașii mei sunt certați cu el, moșii mei sunt certați cu el, toată lumea e certată cu el", a spus un tânăr.

Potrivit tarifelor povestite de sătenii, preotul ar cere  șapte milioane pe înmormântare și opt pe cununie.  Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei susține că dacă aceste acuzații se dovedesc întemeiate, preotul s-ar putea alege cu o mustrare scrisă.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră