Cum a murit Dan Adamescu? Marturii din inchisoare

24 Ian 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Cum a murit Dan Adamescu? Marturii din inchisoare

 

Judecătorii au refuzat în decembrie cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiționată, deși avocații săi au explicat faptul că nu a fost apt medical din cauza mai multor afecțiuni — cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii — să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenție, "dând dovadă de respect față de toți cei cu care a relaționat și neavând abateri/sancțiuni", relateaza Romania Libera.

De asemenea, avocații au precizat că Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui la Spitalul Floreasca, "unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecțiuni grave, care au escaladat și mai mult în perioada detenției".

citeste si  A MURIT MILIONARUL DAN ADAMESCU

Din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii.

După ce starea de sănătate a omului de afaceri s-a agravat, familiei nu i s-a permis inițial să îl viziteze în spital.

Fiul lui Dan Adamescu, Alexander, a subliniat săptămâna trecută că tatăl său a fost supus unui tratament inuman în închisoare.

„Tata mi-a povestit cum este în închisorile din România. Este groaznic. Mi-a povestit cum auzea noaptea urletele oamenilor care își pierd mintea în arest, cum ies șobolanii din ghiuvetă și trebuie să pui plăci peste ele. Acestea nu sunt condiții demne pentru o țară care se vrea să fie printre țările care respectă condiții umane în închisori. Îmi pare rău, dar e absolut inacceptabil”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră