CSM - întrebări incomode pentru viitorul şef al DIICOT

04 Mai 2015
CSM - întrebări incomode pentru viitorul şef al DIICOT
Procurorul Daniel Constantin Horodniceanu, propus de ministrul Justiţiei să preia conducerea DIICOT, a fost audiat astăzi de CSM. El a primit aviz pozitiv, dar acesta este consultativ. Decizia finală îi aparţine lui Klaus Iohannis, care va semna decretul de numire a lui în funcţia ocupată de Alina Bica, până să fie arestată.

Potrivit digi24.ro, procurorul a fost audiat câteva ore, iar chestionarea nu a fost lipsită de întrebări incomode venite din partea membrilor CSM.

Întrebare: "Vă rog ne spuneţi cum aţi reacţiona dvs. în următoarea situaţie. Să spunem că aflaţi că un procuror DIICOT, de la unul dintre serviciile teritoriale, se află la masă cu un primar de mare municipiu şi cu un politician de rang înalt dicutând chestiuni legate de un dosar penal. Cum reacţionaţi dvs. dacă aflaţi, pe orice cale, de un astfel de incident?"

Răspuns: "În primul rând, voi încerca să verific dacă informaţia este reală. Voi căuta să văd dacă relaţia dintre procurorul respectiv şi persoanele cu care stătea de vorbă în acel moment... dacă relaţia dintre ei exista dinainte ca acesta să fie procuror DIICOT. Voi căuta să stau de vorbă cu procurorul şi să văd ce l-a animat să poarte respectiva discuţie, la respectiva masă. După ce voi face toate discuţiile şi voi constata că poate afecta activitatea procurorului, voi solicita procurorului general să ia măsurile legale.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră