CSM cere anchetă în cazul fetei violate din Caracal

27 Iul 2015
CSM cere anchetă în cazul fetei violate din Caracal
Marius Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară (IJ) pentru verificări referitoare la un caz de agresiune sexuală din județul Olt. Sesizarea vine după ce presa a semnalat un caz de agresiune sexuală în Caracal, județul Olt.

"Ca urmare a informațiilor lansate în spațiul public referitoare la cazul de agresiune sexuală din județul Olt, Marius Badea Tudose, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea identificării cauzei și efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 lit. c din Legea nr. 317/ 2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată în comunicatul CSM.

Pe 15 iunie, o tânără de 18 ani din Caracal mergea la o întâlnire alături de o prietenă. Pe drum, s-au întâlnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit să le ducă cu maşina. Tînăra de 18 ani a acceptat. Ulterior, bărbatul a oprit în câmp şi, împreună cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, au violat-o pe tânără.

La o lună şi jumătate de când a fost răpită şi abuzată, fata încă aşteaptă ca cei 4 bărbaţi să fie pedepsiţi. Poliţiştii au început ancheta, în urma plângerii depuse de tânără. Deşi doi dintre suspecţi sunt recidivişti, cei patru violatori au rămas în libertate. Doar soldatul suspectat de viol a ajuns în faţa procurorilor militari.

Până acum tânăra violată a refuzat ajutorul psihologilor.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră