Croația cere Serbiei să trimită refugiații spre România și Ungaria!

22 Sep 2015
Croația cere Serbiei să trimită refugiații spre România și Ungaria!
Premierul croat, Zoran Milanovic, a cerut, marți, Serbiei, să reînceapă să direcționeze imigranții către Ungaria și chiar spre România, informează europe1.fr. Premierul și-a explicat solicitarea prin faptul că țara sa trebuie să se mai elibereze de sub presiunea migraționistă, căci este copleșită din cauza sosirii a peste 35.000 de refugiați în ultimele șase zile, scrie sursa citată.

”Eu nu acuz Serbia, dar le spun autorităților de la Belgrad să trimită către Ungaria și România imigranții, către Croația de asemenea, iar ulterior noi îi vom redirecționa către alte destinații”, a declarat pentru presă Zoran Milanovic.

Belgradul a încetat să mai trimită, din 16 septembrie, imigranți către Ungaria.

Guvernul de la Budapesta a declarat starea de criză în provinciile Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya, Vas, Somogy și Zala, toate aflate la granița cu Serbia sau Croația. Frontiera cu Serbia este deja complet închisă cu un gard de sârmă ghimpată, fapt care a determinat migranții să-și modifice traseul către vestul Europei prin Croația, astfel că Budapesta a ridicat încă un gard pe o porțiune de 41 de kilometri la granița croată.
Totuși, în ultimele zile peste 20.000 de migranți au fost direcționați de autoritățile croate către granița cu Ungaria, de unde au fost preluați de mijloace de transport puse la dispoziție de Guvernul ungar și conduși mai departe către frontiera austriacă. Dar poliția ungară a anunțat că numai în cursul zilei de luni a prins 5.530 de migranți care au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră