18 ani de la CRIMA de pe strada Mieilor. Cum era Mihai Ionescu în timpul liceului-mărturie în exclusivitate

22 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
18 ani de la CRIMA de pe strada Mieilor. Cum era Mihai Ionescu în timpul liceului-mărturie în exclusivitate

 

Potrivit unor surse judiciare, în urmă cu aproape 18 ani, Alexandru Cătălin Găină, fiul unui fost colonel din cadrul Ministerului de Interne, l-ar fi împuşcat pe omul de afaceri Mihai Ionescu. Afaceristul era cunoscut la acea vreme ca fiind cămătar şi având relaţii bune cu mafioţi din oraşul italian Napoli. Iliaş Duţescu, fost coleg de liceu cu cel care a fost împuşcat în 1998 a povestit, în exclusivitate, pentru site-ul www.miscareaderezistenta.ro despre cel care a dispărut, în iulie 1998, sub o ploaie de gloanţe. Tot domnia-sa a pus la dispoziţia site-ului nostru mai multe fotografii din perioada în care au fost colegi de liceu la „Dimitrie Bolintineanu“, promoţia 1966-1967.

Au trecut anii, iar viaţa şi-a urmat cursul pentru fiecare. Domnul Iliaş Duţescu şi-l aminteşte însă- iar fotografiile păstrate din acea perioadă stau mărturie- pe care care în 1998, implicat fiind în mai multe încrengături mafiote, a fost împuşcat. Presa vremii a vehiculat atunci ipoteza  asasinatului la comandă, mai ales că, potrivit informaţiilor apărute la acea vreme, Mihai Ionescu ar fi făcut parte din lumea cămătarilor şi a mafioţilor. 

Şi-l aminteşte însă ca pe un „om plăcut cu colegii, fără conflicte, dar care nu prea le avea cu învăţătură“, dar cu care nu a avut multe tangenţe. Deşi nu şi-a mai revăzut colegul după absolvire- s-au întâlnit întâmplător la Spitalul Panduri- Iliaş Duţescu a urmărit, ori de câte ori, în presă, au apărut informaţii despre cazul crimei de pe Strada Mieilor. 

asasinat comanda

Cine este Alexandru Găină

Alexandru Găină, fiul unui fost colonel din cadrul fostei direcţii "Doi şi un Sfert" de la Ministerul de Interne, este principalul suspect în cazul asasinării omului de afaceri Mihai Ionescu, în iulie 1998, au declarat surse judiciare pentru mediafax.ro. 

Revederea dupa 10 ani

Explicaţie foto: Revederea după 10 ani, mai exact în 1987 

Aceleaşi surse precizează că există probe potrivit cărora Alexandru Găină l-ar fi împuşcat pe afacerist la comandă, în condiţiile unor împrumuturi pe care mai mulţi italieni le datorau celui decedat. Alexandru Găină a fost de la începutul anilor 2000 şi până de curând, cercetat, judecat şi închis în numeroase dosare penale pentru fapte precum furt, viol, fals de indentitate, fals intelectual, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

18 ani de la CRIMA DE PE STRADA MIEILOR 

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au reuşit să pună cap la cap mai multe informaţii privind cazul „Mieilor”, o crimă care a avut loc în 1998 şi a cărei victimă a fost omul de afaceri Mihai Ionescu. Alexandru Cătălin Găină din comuna Snagov, judeţul Ilfov,  a fost dus la audieri, urmând ca la finalul acestora, anchetatorii să dispună măsurile legale.

Cine era Mihai Ionescu 

Mihai Ionescu a fost împuşcat în seara zilei de 15 iulie 1998, în jurul orei 22.30, în timp ce încă era în maşina personală şi încerca să parcheze în curtea locuinţei de pe strada Intrarea Mierilor din zona Piaţa Muncii din Capitală. Agresorul, care l-a aşteptat să ajungă acasă, a tras patru gloanţe din picioare, iar două au nimerit victima. La vremea respectivă, anchetatorii au luat în calcul mai multe ipoteze, mergând inclusiv pe ideea unei reglări de conturi. La baza acestei supoziţii a stat faptul că Mihai Ionescu era în relaţii bune cu mafioţi din Napoli, iar aceştia ar fi putut „comanda” acest asasinat. Mai mult, anchetatorii precizau că asasinii ar fi plecat imediat de pe teritoriul României.

Ionescu Mihai randul 2

 Explicaţie foto: Clasa a XI-a A, Liceul „Dimitrie Bolintineanu“, Promoţia 1966-1967 

Mihai Ionescu era unul dintre afaceriştii de succes din România acelor ani, iar numele său a fost vehiculat în scandalul „Ţigareta”. Mai mult, acesta era cunoscut ca fiind cămătar, însă deţinea mai multe cluburi, dar şi firma „Mondo Mike”.

 SURSĂ FOTO: Arhiva personală a domnului Ilaş Duţescu 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră