CRIMA DIN PARCUL COPOU. Criminalul, ELIBERAT şi plasat în AREST LA DOMICILIU. Eduard Perju şi-a strangulat iubita cu un colier

21 Oct 2015
CRIMA DIN PARCUL COPOU. Criminalul, ELIBERAT şi plasat în AREST LA DOMICILIU. Eduard Perju şi-a strangulat iubita cu un colier
Eduard Perju, criminalul care şi-a ucis iubita în parcul Copou din Iaşi, a fost eliberat şi plasat în arest la domiciliu de magistraţii Tribunalului Iaşi, până la momentul pronunţării unei sentinţe definitive. Potrivit încadrării juridice a faptei lui Eduard Perju, acesta ar fi putut fi condamnat la închisoare pe viaţă dacă nu ar fi fost minor. Având în vedere însă vârsta sa, pedeapsa maximă pe care acesta o poate primi este de 15 ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori.

Astazi, magistratii de la Tribunalul Iasi s-au pronuntat in cazul criminalului din Parcul Copou, cel care a ucis-o cu sange rece pe eleva Diana Gugulica. Astfel, Eduard Perju a primit o pedeapsa de 15 ani de internare intr-un centru de detentie pentru minori. De asemenea, instanta de judecata a decis punerea in libertate a acestuia. Aceasta eliberare a criminalului se datoreaza unei interpretari exagerate data de Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la Codul de procedura penala. In noul cod se stipuleaza ca nu mai exista termenul de inchisoare pentru minori si, in acest context, Eduard Perju nu mai poate fi tinut in arest. Acesta va fi arestat la domiciliu pana la momentul pronuntarii unei sentinte definitive.

Eduard Perju a recunoscut cu nonşalanţă crima abominabilă pe care a comis-o la începutul acestui an, atunci când a ucis-o pe minora Diana Gugulică în Parcul Copou din Iaşi. El a fost trimis în judecată în primăvară. În rechizitoriu, procurorii au reţinut că Perju şi-ar fi premeditat fapta.

Cum a premeditat criminalul Eduard Perju sa-si ucida iubita

Pe 27 februarie, Eduard şi Diana au avut o discuţie tensionată pe Facebook, băiatul reproşându-i iubitei sale că l-ar fi înşelat. Tot atunci, cei doi au stabilit să se întâlnească a doua zi, în jurul orei 14.30, în Parcul Copou din Iaşi. "Potrivit propriilor declaraţii, inculpatul a luat hotărârea de a ucide victima, sens în care în dimineaţa zilei de 28.02.2015 a căutat în autoturismul tatălui său un obiect apt să conducă la rezultatul dorit. A găsit un colier din plastic dur folosit în mod obişnuit la fixarea capacelor auto, iar la ora 13,30 având asupra sa acest obiect, s-a îndreptat spre Parcul Copou", au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal. Potrivit acestora, cei doi nu au putut ajunge la locul întâlnirii în timp util şi şi-au trimis mai multe mesaje, care l-ar fi "tensionat" pe Eduard Perju.

Eduard şi Diana s-au întâlnit la ora 15.05, în faţa parcului, unde au început să se certe, şi s-au îndreptat în zona din spate. S-au oprit într-un loc retras şi necirculat, unde se afla o bancă. "Minora s-a aşezat pe spătarul băncii şi au continuat discuţia. La un moment dat, inculpatul a susţinut că avea un cadou să-i ofere, cerându-i victimei să închidă ochii şi să-şi ridice părul. Minora s-a conformat, împrejurare în care, cu o singură mişcare, inculpatul i-a înfăşurat colierul în jurul gâtului şi l-a strâns.

Simţind că se sufoca, minora a încercat să se elibereze şi să se agaţe cu mâna stângă de capul inculpatului, reuşind însă să-i producă trei excoriaţii faciale", au mai precizat anchetatorii. 





 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră