Creştere spectaculoasă a numărului de copii români care au conturi pe reţelele de socializare

25 Mai 2015
Creştere spectaculoasă a numărului de copii români care au conturi pe reţelele de socializare
Numărul copiilor români care şi-au creat conturi pe reţelele de socializare a crescut de la 25 la 80% în perioada 2010-2014, conform studiului Net Children Go Mobile European, citat de business-review.eu.

Acelaşi studiu arată că 57% dintre copii români cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani şi-au făcut conturi publice chiar dacă Facebook, oficial, le interzice accesul, în timp ce în alte ţări europene procentul este în medie 27.

Psihologii cred că accesul copiilor la internet, încă de la vârste fragede, poate avea deopotrivă avantaje şi dezavantaje pentru dezvoltarea lor fizică şi mentală. Mai mult, experţii spun că acccesarea internetului de pe telefon îi distrage la şcoală şi poate altera comunicarea faţă în faţă.

Psihologul Maria Verdi, director al ReCreation Life Cente, arată că, la o analiză mai atentă, fenomenul s-a agravat de când în România s-a adoptat stilul nordic de educaţie care este mult mai permisiv. În acelaşi timp, expertul mai spune că limitarea accesului copiilor la internet îi face să devină agresivi, comportament pe care îl manifestă şi la şcoală. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră