Credit Gratis - MEGA ȚEAPĂ de sărbători!

20 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Credit Gratis - MEGA ȚEAPĂ de sărbători!

Update3: Administratorul site-ului respectiv pare a fi un programator pe nume Alin Razvan, din Timișoara. Site-ul creditgratis.eu contine trimitere catre promoteromania.ro, un alt site dubios, fara niciun fel de continut. De asemenea, in sursa paginii creditgratis.eu se specifica faptul ca a fost dezvoltat de webake.ro, site-ul de prezentare al programatorului Alin Razvan, aceeasi persoana spre site-ul caruia a fost redirectionat automat(sau nu) creditgratis.eu atunci cand a fost suspendat de firma de hosting. Nu am reusit sa identificam proprietarul, dat fiind faptul ca, potrivit legii, datele persoanelor fizice care inregistreaza site-uri .ro sunt protejate, iar toate site-urile mentionate au proprietar persoana fizica. Există posibilitatea și este foarte probabil ca proprietarul și administratorul să fie aceeași persoană. Totuși, așteptăm cu nerăbdare informații privind experimentul social desfășurat pe www.creditgratis.eu. În caz contrar, ne vom adresa autorităților competente pentru stabilirea cu celeritate a situației.

UPDATE2: Administratorii domeniului respectiv au schimbat din nou site-ul web. De aceasta data ar fi vorba despre un anume "experiment social", in cadrul caruia ar fi fost testata "capacitatea oamenilor de analizare a unei actiuni inainte de a o face, in mediul online si nu numai". De asemenea, administratorii site-ului specifica faptul ca nu au fost stocate date personale sau numere de telefon, deși au fost trimise mesaje SMS(cel de mai jos) tuturor celor care s-au înregistrat. Site-ul nu ofera vreo adresa de contact si nici un telefon la care pot fi gasiti administratorii. Site-ul a înregistrat deja peste DOUĂ SUTE DE MII de unici, oameni care au crezut că primesc credit gratis pe telefon dacă dau share pe Facebook la pagina respectivă.

UPDATE: Site-ul www.creditgratis.eu a fost suspendat, fiind redirectionat catre un cont de videoclipuri, probabil al proprietarului, care se folosește de publicitatea negativă pentru a face vizualizări.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De fiecare dată, de Sărbători, apar tot felul de site-uri cu oferte și bloguri, pagini de Facebook, una mai colorată ca alta, în marea lor majoritate (99%) false. Ele sunt reale, dar spun false pentru că scopul este unul ascuns și, în toate cazurile, ilegal. De fiecare dată apar acest tip de site în preajma Sărbătorilor și de fiecare dată românul este fericit să fie înșelat. Mai mult, bagă și pe alții în ecuație, pe cât mai mulți la ananghie.

Astfel, exemplul de anul acesta este siteul: www.creditgratis.eu. Practic, site-ul anunță că oferă gratis credit pentru convorbiri telefonice, în orice rețea. Și tot ce trebuie să faci ca să obții 3,4,5 sau șase euro este să trimiți link-ul site-ului la mulți prieteni (cel puțin 10 persoane) și să îți lași numărul de telefon. Bineînțeles că mii de români au început să toarne link-ul pe rețelele de socializare, dar respectivul credit nu o să-l primești niciodată.

În schimb, primești următorul mesaj de la... Moș Crăciun: "IN SFARSIT AI AJUNS PE PAGINA ASTA! ( a fost o gluma pusa la cale de catre prietenii tai doar ca sa te aduca pana aici pentru aceasta mica surpriza! :) In seara de Craciun sa primesti o surpriza foarte frumoasa! Mos Craciun iti ureaza sarbatori fericite alaturi de cei dragi!" Evident, nu este nicio glumă pusă la cale de prietenii tăi și surpriză, nici Moș Crăciun nu este autorul sms-ului, așa cum ar inclina unii să creadă.

Pe piața neagră a internetului, în underground, așa cum ar spune un cunoscător, listele cu numere de telefoane sunt foarte valoroase, pentru spam (mesaje nesolicitate). Există deja peste tot, pe net, sute de scripturi sau programe care trimit automat sms-uri. De exemplu, pe piața neagră, o listă cu o mie de numere de telefon "virgine"(adica nefolosite la spam) costa aproape 20 de euro și este în creștere, mai ales că utilizarea telefonului mobil este și ea în creștere notabilă.

lista nr tel

Scopul site-ului menționat mai sus exact acesta pare să fie. Numărul de telefon se înregistrează într-o bază de date cu toate numerele, pe care ulterior prorietarul site-ului o vinde sau o folosește chiar el la diferite campanii publicitare sau alte înșelătorii. Ca să pară și mai legal totul, pe site se specifică faptul că oferta este valabilă numai până la începutul lui 2016, adică două săptămâni, timp în care hoții cibernetici au timp să fure zeci de mii de numere de telefon.

Am contactat firma de hosting care găzduiește domeniul respectiv și am depus o sesizare la departamentul tehnic. De acolo am aflat că nu e chiar atât de simplu să inchizi un site care înșeală populația. Trebuie să trimiți sesizare în scris, să prezinți în detaliu toată povestea, să faci capturi de ecran, să te identifici, să-ți oferi datele personale și eventual să le spui și cine sunt vinovații, pentru că, nu-i așa, ei de unde să știe?

Link-ul cu înșelătoria l-am primit de la acest utilizator de Facebook, cu rugămintea fierbinte să mă înscriu și eu.

Dacă sunteți buni cetățeni, trimiteți un email la adresele comercial@xservers.ro și tehnic@xservers.ro cu titlul și link-ul acestui articol. Poate vede cineva responsabil de acolo și le închide site-ul.

Mulțumim și mare grijă pe ce site-uri intrați.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră