Ploaia torențială a săpat un crater uriaș în plaja din Vama Veche (VIDEO)

18 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Ploaia torențială a săpat un crater uriaș în plaja din Vama Veche (VIDEO)

Echipe de la Apele Române Dobrogea-Litoral vor aduce nisip pentru refacerea plajei.

"La fața locului s-au deplasat colegi de-ai mei, au verificat zona, au inspectat zona și se vor lua primele măsuri mâine dimineață, cand mai multe utilaje ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral vor merge la fața locului și vor nivela zona. Mai exact se relochează nisipul, nisipul luat de șuvoi se readuce la locul său, nivelăm zona, iar în cazul în care mai este nevoie de nisip vom lua o parte din mare. Este vorba can de 900 metri cubi de nisip de care este nevoie”", a declarat Marieta Iorga, purtătorul de cuvând al ABADL, pentru ZIUA de Constanța.

Estul și sudul județului au fost, noaptea trecută, sub avertizare cod galben de ploi puternice, iar cantitatea mare de precipitații căzută în numai câteva ore a provocat distrugeri atât în Mangalia, dar și în satul Dulcești, comuna 23 August.

Nu este pentru prima dată când plajele au de suferit de pe urma furtunilor puternice de pe litoral. În 2005, plaja din Costineşti a fost aproape distrusă, iar Obeliscul, simbolul staţiunii, a fost pus la pământ.

În 2012, din cauza furtunilor de pe mare, apa a înghiţit practic câteva sectoare de plajă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră