Corupția din România, for dummies sau românii, răi - germanii, buni (VIDEO)

16 Feb 2017
Corupția din România, for dummies sau românii, răi - germanii, buni (VIDEO)

Într-un interval de timp destul de scurt ideea că România ar fi deodată și mama, dar și tatăl corupției, s-a răspândit peste tot în lume. Și brusc, s-a ivit  și necesitatea de a explica neprihănitelor societăți "civilizate" ce este, ce vrea și cum se înfruptă corupția  din tot ce-i românesc. 

Postul de televiziune german ZDF a reușit să condenseze în cuvinte și imagini simple ce înseamnă corupția, și deși clipul video a fost difuzat într-o emisiune pentru copii, el poate fi considerat un adevărat manual, în genul celor "for dummies", pentru proști.

Din punctul nostru de vedere, pentru a fi complet, clipul are nevoie de mici completări, dar extrem de importante. Pentru că cei mici, sau cei proști,după cum precizam mai sus, ar trebui să afle și să știe și cum a reușit concernul german Volkswagen să-și vândă peste tot în lume mașinile ale căror motoare produceau mult mai multe noxe decât cele declarate în mod oficial sau cum  Deutsche Bank a devenit spălătoreasă, albind mai multe sute de milioane de dolari veniți, ca și ploaia, de la ruși.

Sau să le spună cum Martin Schulz, care și-a anunțat candidatura la postul de cancelar al Germaniei, pe vremea în care era președinte al Parlamentului European, a reușit să-și angajeze un consilier, care, deși lucra în Berlin, era plătit cu indemnizația pe care ar fi trebuit să o primească dacă ar fost la Bruxelles. Deh, salariul era mai mare cu 840 de euro...

Dar probabil, copiii germani nu au nevoie să cunoască lucrurile astea, pentru ei e suficient să știe că trăiesc într-o societate mult mai civilizată decât "sălbaticii" de la est, pe spatele cărora, in bună măsură, se construiește bunăstarea și societatea ideală, "lipsită de corupție"...

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră