Scandalos! Corul Regal Venlona a fost interzis în Piața Libertății de "bodyguarzii" lui Robu. Primarul spune că polițiștii locali nu au avut discernământ

24 Aug 2015
Scandalos! Corul Regal Venlona a fost interzis în Piața Libertății de
Polițiștii comunitari se comportă ca nişte bodyguarzi plătiți din bani publici, pentru care primarul în funcție este un fel de zeu.

La Timişoara, polițiștii comunitari au interzis, sâmbătă după-amiaza, un spectacol gratuit oferit de Corul Regal Venlona, din Olanda, pentru timișorenii aflați în Piața Libertății.

În momentul în care membrii Corului Regal au început să cânte, de ei s-au apropiat poliţiştii locali care le-au pus în vedere că ori se opresc din cântat imediat, deoarece nu au autorizaţie pentru acest moment, ori vor primi amendă, scrie tion.ro.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara susţin că membrii corului s-au oprit în Piaţa Victoriei, nu Piaţa Libertăţii şi au împărţit flyere în timp ce cântau. De aceea, poliţiştii locali le-au explicat că au nevoie de autorizaţie.
„Persoanele s-au oprit între Operă şi ceas, unde împărţeau flyere şi au început să cânte. Li s-a explicat că au nevoie de autorizaţie pentru a împărţi pliante. Au terminat de cântat şi au plecat", a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

Primarul Nicolae Robu nu a aruncat vina imediat pe comunitari. Acesta a declarat la B1TV, că este indignat pentru că s-au întâmplat lucrurile așa. "Nu a fost un lucru organizat, polițiștii au aplicat legea mecanic. Nu au avut discernământ. Nu au sunat un superior să întrebe. Este o chestiune și de lege. Se impune să existe o aprobare pentru orice eveniment stradal, dar trebuie să existe discernământ. Nu reprezentau un pericol social. Eventual îți întrebi superiorul", a spus primarul Timișoarei.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră