Corul de Copii Radio, “70 de primăveri”

21 Apr 2015
Corul de Copii Radio, “70 de primăveri”
Corul de Copii Radio împlinește în acest an 70 de ani de existență. Sâmbătă, 25 aprilie, ora 19:00, va prezenta publicului un concert aniversar cu totul special: “70 de primăveri”. “La 70 de ani de existență, Corul de Copii Radio prezintă publicului său un concert în care îi va omagia pe toți cei care i-au alcătuit istoria. Celor care doresc ca viața copiilor lor să nu fie umbrită de lipsa de sensibilitate și de toleranță atât de evidente în ultima vreme, le spun că aici, la Corul de Copii Radio, se pot bucura de condiții de formare deosebite, de un mediu în care disciplina lucrului, deschiderea culturală și satisfacțiile artistice oferă copiilor șansa de a învăța să simtă și să trăiască frumos.”, declară dirijorul Voicu Popescu.

La finalul acestui spectacol multimedia, la ultima piesă a serii -“Valurile Dunării”- (Iosif Ivanovici) va fi conturat un moment deosebit. Alături de cei care compun în prezent corul, vor urca pe scenă foști membri, pentru o frumoasă întâlnire între generații. Și cum Corul de Copii Radio este mereu o punte de legătură între cei mai mici membri, care abia pășesc în lumea notelor muzicale și a portativelor, și cei intrați în adolescență care părăsesc ansamblul, penultima lucrare a serii — Rundadinella (Carl Orff) — va introduce în scenă și grupa pregătitoare. În repertoriul serii se vor regăsi de asemenea partituri de Bach, Faure, Mozart, Pergolesi, Britten etc. Evenimentul se va derula în acompaniamentul la pian al Magdalenei Faur, iar Ilinca Lorenz va asigura partea de percuție. Spectacolul este prezentat de actrița Delia Nartea.

Înființat în 1945, Corul de Copii Radio a avut o evoluție spectaculoasă încă de la apariția sa în peisajul muzical românesc. Fondatorul său, dirijorul Ion Vanica, urmat de Elena Vicica și Eugenia Văcărescu Necula, au contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevărată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Aici și-au deschis calea carierei artistice nume de seamă precum Ileana Cotrubaș, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enăchescu, George Crăsnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban, Roxana Constantinescu.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră