Copil ţinut în lanţuri de către părinţii săi, descoperit de o patrulă a Poliţiei

22 Iul 2018
Copil ţinut în lanţuri de către părinţii săi, descoperit de o patrulă a Poliţiei

Un copil în vârstă de zece ani a fost descoperit ţinut în lanţuri de către părinţii săi, într-un cartier de la marginea municipiului Iaşi, relatează News.ro. Fetiţa a fost  găsită legată de un stâlp, în zona Cicoarei din municipiul Iaşi, şi a fost descoperită de către un echipaj al Poliţiei Locale care patrula pe malul Bahluiului.

Fetiţa are probleme psihice grave, mama ei motivând că a imobilizat-o pentru ca aceasta să nu fugă de acasă sau să iasă pe stradă şi să fie accidentată.

"Minora nu vorbeşte, iar familia locuieşte într-o casă improvizată din cartoane, lemn şi materiale textile", a declarat duminică Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Ea a precizat că a fost deschis un dosar penal în acest caz, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş a afirmat că fetiţa a fost dusă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde a fost internată, fiind începută totodată o anchetă socială la familia acesteia.

UPDATE

Iniţial, Poliţia Locală Iaşi a comunicat faptul că fetiţa fusese legată cu un lanţ de către părinţi, însă când au ajuns la faţa locului, lucrătorii din cadrul Secţiei VI de Poliţie au constatat că minora era legată cu un material textil de stâlpul casei.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Iaşi Tiberiu Bantaş a declarat că fetiţa era ţinută de părinţi în condiţii improprii şi că minora are un handicap sever. 

Autorităţile ieşene susţin că mama deţine un act de identitate provizoriu, iar locuinţa nu dispune de curent electric. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră