Un copil de șase ani și-a salvat frățiorii de la moarte. Secunde mai târziu casa se prăbușea în flăcări

05 Dec 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Un copil de șase ani și-a salvat frățiorii de la moarte. Secunde mai târziu casa se prăbușea în flăcări

Un fapt absolut incredibil s-a petrecut, zilele trecute în comuna vasluiană Vutcani.

Un băiețel de șase ani și-a salvat de la moarte frații de 3 luni și un an, în clipa în care locuința lor a fost cuprinsă de flăcări.

Cei trei copii erau în îngrijirea bunicilor. Bunicul era la muncă, iar bunica a vrut să profite că cei trei îngerași dormeau și a fugit până la magazinul din colț.

"A fost un accident nefericit. Copiii au fost lăsaţi în casă singuri, în timp ce dormeau, iar bunica a plecat la magazin. Din primele informaţii, aveau în casă o sobă defectă, de la care a pornit incendiul. Nu este un caz de neglijare, este o familie suportivă, motiv pentru care nu se impune scoaterea copiilor din familie. Din fericire, copilul de 6 ani a avut prezenţă de spirit şi a reuşit să scoată din casă frăţiorii mai mici, iar apoi nişte vecini au venit în ajutor. Cazul rămâne în monitorizarea autorităţilor locale din Vutcani', a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Văzând flăcările, copilul de șase ani și-a luat în brațe frățiorul de numai 3 luni, iar pe cel de un an l-a târât în urma lui. I-a salvat pe amândoi de la moarte pentru că, secunde mai târziu, casa a ânceput să se prăbușească sub povara flăcărilor, scrie Observator.tv.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră