Lovitură! Contestație la CCR privind interzicerea fumatului

21 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Lovitură! Contestație la CCR privind interzicerea fumatului

Senatori din mai multe grupuri parlamentare au inițiat o contestație la CCR la proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise.

"Am contestat legea care se află la promulgare acum la domnul președinte Iohannis privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise. Legea are multe probleme de neconstituționalitate în exprimare. Se înțelege că inclusiv în spații colective private, de exemplu la dumneavoastră acasă, nu puteți fuma, ceea ce nu este constituțional", a afirmat senatorul Alfred Laurențiu Mihai.

Senatorul a precizat că demersul către CCR este susținut de alți 32 de senatori. "Nu este inițiată doar de mine, este inițiată împreună cu colegii mei, suntem 33 de senatori care am semnat această contestație la Curtea Constituțională. Au semnat 33 de colegi, nu pot să vă spun acum nume, dar pot să vă spun sigur că sunt de la mai multe grupuri parlamentare. De exemplu, doamna Anghel (Cristiana Anghel — n.r.) a fost cu mine, a semnat și dânsa. Au fost și de la Cameră care au susținut, domnul Fenechiu (Daniel Fenechiu — n.r.) alături de care am formulat contestația. Nu a semnat-o pentru că e de la Cameră și noi am depus-o de la Senat, secretariatul general al Senatului", a completat el.

"Este corect să avem o lege antifumat care să respecte normativele, directivele europene, este corect să protejăm nefumătorii, să nu se fumeze în preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord să trecem de dragul de a trece o lege nefiind constituțională", a susținut senatorul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră