UPDATE. Conducerea TVR, demisă. Cine va conduce instituţia

27 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Conducerea TVR, demisă. Cine va conduce instituţia

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au validat-o miercuri, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea în funcția de președinte - director general interimar al Societății Române de Televiziune.Doina Gradea era membru al CA al SRTv.

Plenul reunit al celor două Camere a respins miercuri raportul de activitate al conducerii SRTV pe anul 2016, consecinţa acestui vot fiind demiterea automată a Consiliului de Administraţie. 

Raportul de activitate al SRTV şi contul de execuție bugetară pe anul 2016 au fost respins, miercuri, de plenul reunit, cu 203 voturilor „împotrivă” şi 74 de voturi „pentru”. Votul din plen vine după ce la 19 septembrie Comisiile parlmanentare reunite de Cultură au respins raportul de activitate al SRTv.

Comisiile de Cultură ale celor două Camere se vor reuni, după votul de respingere al Raportului, pentru a o audia pe Doina Gradea, propusă director interimar al TVR, au precizat, pentru Mediafax, surse politice.

Doina Gradea este unul dintre membrii fondatori ai grupului Media Pro. A venit în 1992, când exista doar agenția de presă Mediafax, iar în anii 90 a fost asistenta personală a lui Adrian Sârbu și apoi Corporate Affairs al companiilor conduse de acesta. A condus timp de zece ani postul Pro TV International, până în primăvara lui 2014.

La începutul anului trecut, a semnat un contract de colaborare pe o perioadă determinată cu TVR pentru organizarea, bugetarea şi eficientizarea  Departamentului de știri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră