# colectiv. Concluziile tragediei care a îngenungheat România: Cioloş,întâlnire cu şefii de la Interne şi Sănătate

27 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
# colectiv. Concluziile tragediei care a îngenungheat România: Cioloş,întâlnire cu şefii de la Interne şi Sănătate

 Instituţiile care au acţionat în urma tragediei din clubul Colectiv şi-au făcut propriile analize interne. Pasul următor va fi suprapunerea concluziilor, pentru găsirea soluţiilor, spune premierul Dacian Cioloş, potrivit Digi 24.  Raportul Corpului de Control este primul document oficial care a arătat modul în care autorităţile au intervenit după incendiul din noaptea de 30 octombrie. Concluziile sunt clare: instituţiile au acţionat haotic, s-au vehiculat date contradictorii privind numărul de victime, iar Planul Roşu a fost declanşat cu mare întârziere. Abia la 18 minute de la primul apel şi la 7 minute după ce ambulanţele ajunseseră la faţa locului.

CITIŢI ŞI: Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv: "Totul este un fals. Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor!"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a susţinut  însă că „alocarea de echipaje specifice Planului Roşu s-a făcut începând cu ora 22.43, după recunoaşterea efectuată de către primele echipaje sosite la locul intervenţiei'”. O altă critică a fost la adresa modului în care au intervenit autorităţile, necoordonat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) e acuzat că nu a coordonat toate operaţiunile de la faţa locului.

 

CITIŢI ŞI: #colectiv Ce se întâmplă cu EXPERTIZA care ar putea face lumină în cazul tragediei din Clubul Colectiv

 

CITIŢI ŞI: Medicii se strâng în jurul lui Raed Arafat: "De omul acesta nu vă veţi atinge"

 

CITIŢI ŞI: # colectiv. Trei rapoarte, nicio concluzie. Procurorii cer o nouă expertiză după tragedia din Clubul Colectiv

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră