Concert de muzică sacră în memoria Fericitului Vladimir Ghika

27 Sep 2023
Concert de muzică sacră în memoria Fericitului Vladimir Ghika

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București organizează la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 7 octombrie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios Concert de muzică sacră în memoria Fericitului Vladimir Ghika”, ca mulțumire spirituală pentru viața și slujirea Fericitului Vladimir.

Concertul continuă ciclul manifestărilor cultural-religioase ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Acest eveniment este realizat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Acest concert, dedicat Fericitului Vladimir Ghika, reprezintă un semn de prețuire și mulțumire pentru darul neprețuit al slujirii sale la altar și în celelalte sectoare ale Bisericii lui Cristos. Prin acest eveniment dorim să evidențiem sfințenia și martiriul său pentru credință. Preoția Fericitului Vladimir este Taina instituită de Isus Cristos, iar prin slujirea sa, a dat un exemplu de credință și înțelepciune. Acum mijlocește harul sfințitor, sfințește și conduce poporul la mântuire.

La acest concert, sunt invitați melomanii de muzică clasică, cât și iubitorii de muzică sacră. Publicul va avea ocazia să se bucure de audiția unor lucrări foarte rar interpretate în spațiul cultural din Romania.

Concertul de Muzică Sacră este susținut de Orchestra ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, Corul Catedralei ”Sfântul Iosif”, dar și de soliștii invitați: Cristina Feraru – soprana, Alexandra Tănase – soprană, Bianca Poenaru – soprană, Antonia Cosmina Stancu – mezzosoprană, Daniel Chirvu – tenor, Cristian Balaș – vioară, Alexandru Crișan – vioară, Florin Mitrea – violoncel, tineri soliști de mare perspectivă, alături de valoroși soliști instrumentiști. Orchestra ANIMA este dirijată de Cătălin Toropoc, dirijor principal. Orchestra ANIMA este constituită din profesioniști și vârfuri de lance ale generației de tineri instrumentiști, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului. 

Programul concertului:

Te Deum în Do Major, K 141/66b de W.A. Mozart

Alma Dei Creatoris de W.A. Mozart

Concert în Re minor pentru 2 viori, violoncel, orchestră de coarde și orgă de Antonio Vivaldi

Filiae Maestae Jerusalem de Antonio Vivaldi

Domine Deus de Antonio Vivaldi

Laudamus te de Antonio Vivaldi

Nulla in Mundo Pax Sincera de Antonio Vivaldi

 

Evenimentul este organizat de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. Intrarea este liberă.

Sperăm ca prin acest eveniment să avem o colaborare îndelungată între instituția dumneavoastră şi Arhiepiscopia Romano-Catolică București și totodată vă rugăm să ne fiți PARTENER MEDIA în acest prezent proiect.

 

 

Pr. Eugen Răchiteanu

Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu

al ARCB

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră