Comună cu 1,600 de locuitori dă Dacia Papuc, stricată, pe o mașină de lux de 35,000 de euro

22 Mai 2017
Comună cu 1,600 de locuitori dă Dacia Papuc, stricată, pe o mașină de lux de 35,000 de euro Galerie foto (2)

De ce-ar avea nevoie o comună cu 1,600 de suflete de un  Mitsubishi L200, cu toate dotările, care a costat 35.000 de euro, în condițiile în care în localitate există şcoli neterminate, drumuri neasfaltate, dispensar medical în paragină, reţele de alimentare cu apă nefuncţionale şi multe altele? Evident, pentru că s-a stricat Dacia Papuc!

"La noi sunt drumurile mai proaste şi, ca să ajungi de pe un deal pe altul, e nevoie de o maşină puternică. Are şi carlingă în spate, pentru eventuale transporturi de urgenţă. Avem o Dacia Papuc 4x4, dar s-a stricat", își susține cauza, primarul comunei, Ioan Păun.  

În 2016 bugetul localităţii a fost de 2 milioane de lei, adică aproximativ 157.000 de euro, astfel că maşina a costat aproape 22% din bugetul comunei!

Primarul susține că banii dați pe autoturismul de lux nu a afectat sumele adunate din impozite și taxe de la populație și că a respectat procedurile Sistemului Electronic de Achiziţii Publice şi că ar fi vrut, de fapt, să cumpere o maşină la mâna a doua, mai ieftină, dar i-a fost teamă de eventuale consecinţe. "Noi avem 600 de hectare de pădure pe care o exploatăm şi am folosit o parte din bani pentru această maşină, pentru că ne era folositoare. Nu am cumpărat maşina de capul meu. Întâi m-am consultat cu inspectorii de la Curtea de Conturi, care mi-au spus că s-ar putea să ni se impute suma dacă achiziţionăm un autoturism second hand", spune primarul.

Din ce spun consilierii, primarul nu a informat Consiliul Local despre intenția de a achiziționa o mașină. "Am aflat despre maşină, dar nu s-a discutat un minut despre lucrul acesta în vreo şedinţă de Consiliu Local. Abia aştept convocarea Consiliului pentru a cere explicaţii. Dacă primarul spune că banii s-au luat de la păduri, eu cred că se puteau face altceva cu banii, tot în zona pădurilor, pentru că există suprafeţe de plantat, de curăţat. Primăria mai are două maşini, deci nu asta era prioritatea", a declarat, pentru adevarul.ro, Adrian Lăptucă, consilier local în comuna Jitia

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră