Vezi cine a luat ”Oscarul” pentru cea mai bună companie aeriană din lume în 2015

18 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
Vezi cine a luat ”Oscarul” pentru cea mai bună companie aeriană din lume în 2015

Voturile aparțin exclusiv pasagerilor care trebuie să își exprime părerea despre ospitalitatea staff-ului, cateringul, confortablitatea scaunelor, divertismentul la bord, curățenia cabinei, curățenia toaletei, punctualitatea, senzația de siguranță și managementul plângerilor.

Locul 1 este ocupat pentru a treia oară în ultimii cinci ani de Qatar Airways (câștigător în 2011 și 2012). Locul 2 a fost adjudecat de Singapore Airlines. Lider de anul trecut, Cathay Pacific Airways din Hong Kong a aterizat pe poziția a treia a podiumului.

Citește și 10 secrete legate de zborul cu avionul, pe care nici o stewardeză nu ți le va spune

În mod surprinzător, o singură companie europeană se află în top 10. Cea iubită companie aeriană din Europa este Turkish Airlines, locul 4, cu cel mai bun catering din lume la clasa business.

În top 10 se mai află Emirates din Dubai, Etihad Airways din Abu Dhabi, ANA All Nippon din Japonia, Garuda Indonezia, EVA Air din Taiwan și Qantas din Australia.

Un grup de patru companii europene se poziționează pe locurile 12-15: Lufthansa din Germania, Austrian Airlines din Austria, Swiss Air din Elveția și Air France.

Dintre companiile europene care operează în România: British Airways (20), KLM Olanda (28), TAP Portugal (69), Air Berlin (70) și Alitalia (74).

Citește și Top 10 companii aeriene din lume: doar 3 sunt din Europa, 2 operează și în România

Campioni în subcategorii

Cea mai bună companie regională din Europa: Aegean Airlines din Grecia (locul 29 în clasamentul general). Cea mai bună companie din estul Europei: Aeroflot din Rusia (46).
Compania din lume cu cea mai importantă îmbunătățire în 2015: Air France.

Cea mai bună companie low-cost din lume: Air Asia. Cea mai bună companie low-cost din Europa: Norwegian Air (33). Cea mai bună companie din lume la clasa business: Singapore Airlines.

Citește și Avioane prevăzute cu dispozitive ce-i protejează pe pasageri de modificările de fus orar

Compania cu cel mai bun bun aeroport ”mamă” din lume: ANA All Nippon din Japonia. Compania cu cel mai bun staff din Europa și cel mai bun catering din lume la clasa economică: Austrian Airlines.

Compania cu cel mai bun staff din lume: Garuda Indonezia. Compania cu cel mai bun divertisment la bord: Emirates. Compania cu cele mai curate avioane: EVA Air din Taiwan. Compania cu cele mai confortabile scaune: Japan Airlines.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră